Cei doi își vând toate acțiunile după acuzațiile care indică faptul că au făcut tranzacții pe bază de informații privilegiate legate de coronavirus.

Sprecher este CEO al Intercontinental Exchange (n.r. – compania care deține New York Stock Exchange). Soţia lui a anunţat că își vor lichida pozițiile individuale de acțiuni și opțiunile aferente.

Dar aici s-a ajuns după săptămâni întregi în care au fost criticați pentru vânzări de milioane de dolari, pe fondul pandemiei de coronavirus, scrie CNBC.

Loeffler reamintit miercuri că vânzările sale de acțiuni au respectat prevederile legale și etica. În plus, aceasta a susținut că tranzacțiile au fost gestionate de terți care au fost special autorizați să cumpere și să vândă titluri fără a anunța cuplul în avans.

Pentru a stinge scandalul imens, ea a subliniat nu își vinde acțiunile împreună cu soţul pentru că trebuie, ci pentru că doresc să evite alte controverse.

Loeffler este cel mai bogat membru al Senatului SUA şi a anunțat pe Wall Street Journal că participațiile sale vor fi transformate în fonduri mutuale și fonduri tranzacționate (ETF) de către consilieri terți, care se ocupă de investițiile ei.

Titlul din WSJ este cât se poate de edificator pentru actualul context: „Nu am tranzacționat niciodată pe bază de informații confidențiale despre coronavirus”.

Se face referire la faptul că tranzacțiile făcute de Loeffler și Sprecher au apărut după ce senatoarea a fost informată împreună cu alți parlamentari despre virus de către oficialii de Sănătate federali.

„În contextul acestei crize de sănătate, tentația de a transmite minciuna și dezinformarea este prea mare pentru mass-media și adversarii mei politici.

De aceea, iau măsuri pentru a înlătura această ispită, astfel încât să ne putem îndrepta atenția spre combaterea COVID-19 și stabilizarea țării noastre pentru refacerea economică și a sănătății”, a declarat cea mai bogată senatoare din Statele Unite ale Americii.

Mai departe, un purtător de cuvânt al lui Loeffler a dat asigurări ferme că lichidarea pozițiilor se va face până la sfârșitul săptămânii.

Documentele prezentate Senatului au arătat că cei doi au vândut acțiuni în valoare de până la 3 milioane de dolari.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE