Evenimentul Zilei > Social > Statele Unite nu ţin cont de sfaturile OMS! Au în plan redeschiderea totală
Statele Unite nu ţin cont de sfaturile OMS! Au în plan redeschiderea totală

Statele Unite nu ţin cont de sfaturile OMS! Au în plan redeschiderea totală

Deşi OMS a avertizat că probabil virusul nu va putea fi eradicat, Statele Unite s-au redeschis prea repede, permițând pandemiei coronavirusului să revină, a spus Dr. Anthony Fauci.

Cred că asta este soluţia extremă, a spus el. Aşa că, în loc să ne gândim la o închidere totală, trebuie să convingem autorităţile statale să întrerupă programul de redeschidere, a concluzionat expertul.

Dr. Robert Redfield, director CDC: “Trebuie să testăm cât mai multă lume. În acest moment facem peste 600.000 de teste în fiecare zi şi avem nevoie de cât mai multe, ca să combatem această epidemie. Anticipez că numărul lor va creşte.”

La nivel mondial, bilanţul a depăşit pragul de 12 milioane de cazuri, iar pandemia accelerează: numărul bolnavilor s-a dublat în ultima lună şi jumătate, potrivit noilor rapoarte.

Trump îi vrea pe elevi la scoală

Pe măsură ce cazurile și spitalizările cresc, un răspuns la întrebarea dacă copiii vor reveni la școală din toamnă devine mai puțin clar. Fauci a spus: „Ar trebui să încercăm să deschidem școlile”, dar a subliniat că școlile pot avea abordări diferite faţă de universități. „Deci, abordarea ar fi – tinând cont de siguranța copiilor – că  ar trebui să încercăm să deschide școlile ”, a spus el.
Președintele Donald Trump a declarat că va presa guvernanții să redeschidă școlile în toamnă și a amenințat cu reducerea finanțării federale a școlilor care nu se vor redeschide.
Casa Albă a susținut de asemenea că orientările CDC pentru redeschiderea școlilor sunt prea stricte. Joi, directorul agenției, Dr. Robert Redfield, a declarat că CDC nu își va revizui orientările.
PAGINA ANTERIOARA