Studiul devastator despre băutură. Ce se întâmplă când te îmbeți
- Mihnea-Petru Parvu
- 7 noiembrie 2019, 05:10
Multe studii au stabilit faptul că consumul de alcool este asociat cu un volum mai mic al creierului şi au concluzionat că între acestea este o relaţie negativă
Astfel, consumul de alcool ar duce la reducerea volumului creierului, cel puţin în anumite regiuni. Dar, un studiu recent desfăşurat de către cercetătorii de la Washington University pune la îndoială această teorie, explicând faptul că în spatele celor două există o serie de factori genetici comuni, notează site-ul Medicaexpress.
„Rezultatele sugerează că asocierile dintre consumul de alcool şi volumul redus al creierului sunt atribuite factorilor genetici împărtăşiţi”, explică dr. Ryan Bogdan, autor al studiului şi profesor de psihologie şi ştiinţe ale creierului în cadrul Universităţii Washington.
„Volumul cerebral mai mic în anumite regiuni poate predispune o persoană la un consum mai mare de alcool”, a mai adăugat acesta. Acest sudiu se fundamentează pe datele longitudinale şi familiale din trei studii independente de imagistică cerebrală - inclusiv compararea comportamentelor legate de consumul alcoolului la gemeni şi non-gemeni şi analiza expresiei genice folosind ţesutul creierului postmortem.