În funcţia de vicepreşedinte au fost aleşi Mihaela Ciorei, Sebastian Ştefănigă, Daniel Grigoriu, Marius Ilisei, Cristian Enache, Nicolae Tunsoiu, Alin Vladu, Ionică Nistor, iar ca secretar general Radu Antohi.

Potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei studenţeşti, au aderat la statutul de membru UNSR: Asociaţia Studenţilor şi Absolvenţilor din Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport, Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi, Asociaţia Studenţilor de la Îmbunătăţiri Funciare, Generaţia Tinerilor Europeni, Asociaţia Tinerilor Artişti Mureşeni, Asociaţia Tinerilor din Târgovişte şi Asociaţia Studenţilor Basarabeni din Petroşani.

”Reprezentanţii studenţilor din 15 centre universitare au trasat strategia şi viziunea federaţiei pentru anul 2014. Astfel, organizaţiile studenţeşti cer Ministerului Educaţiei Naţionale o modalitate corectă de alegere a rectorilor, prin legitimarea la vot a unui minim de 25% votanţi studenţi (schimbarea art. 209 din Legea Educaţiei Naţionale 1/2011). În prezent, niciuna din cele două metode de alegere nu întrunesc această cifră, considerând o încălcare a drepturilor de reprezentativitate a studenţilor în alegerea unei structuri de conducere la nivel instituţional. Încă din 2012, studenţii au primit o formă de validare a drepturilor noastre, prin adoptarea 'Codului drepturilor şi obligaţiilor studentului' . Cerem ca toate instituţiile de învăţământ superior asumarea lui în totalitate”, se arată în comunicatul de presă.

Te-ar putea interesa și: