Evenimentul Zilei > Economie > STRĂNII își retrag banii din România. Zece miliarde de lei au trecut granița în ultimul timp
STRĂNII își retrag banii din România. Zece miliarde de lei au trecut granița în ultimul timp

STRĂNII își retrag banii din România. Zece miliarde de lei au trecut granița în ultimul timp

Zeci de miliarde de lei și euro au străinii economisiți în România. Din ianuarie 2015 și până acum, suma a scăzut însă simțitor.

Cu mici fluctuații, economiile s-au diminuat de la lună la lună, pentru ca acum să fie cu aproximativ 13% mai mici decât erau cu un an și jumătate în urmă.

Concret, în ianuarie 2015, 74,8 miliarde de lei, adică mai mult de o treime din cât economisesc gospodăriile și firmele din România.


În februarie 2015, nivelul scăzuse deja cu 5,5 miliarde de lei, la 69,3 miliarde de lei.

DE atunci, sumele deținute în conturi de străini au fluctuat în jurul acestei valori, însă, per ansamblu s-a observat un trend de scădere.

Astfel, în decembrie 2015 au crescut ușor până la 71 de miliarde de lei, pentru ca în următoarele luni să fie puțin peste 69 de miliarde de lei. În martie 2016 a existat o nouă scădere bruască, de peste 2 miliarde de lei, de la 69 de miliarde la 66,9 miliarde de lei, pentru ca în luna iunie nivelul să ajungă la 65,4 miliarde de lei. Diferența față de acum un an și jumătate este de circa 10 miliarde de lei.  

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: