Stolojan se teme că vizita preşedintelui PE la Târgu Jiu miroase a campanie electorală

Stolojan se teme că vizita preşedintelui PE la Târgu Jiu miroase a campanie electorală

Preşedintele delegaţiei PDL şi UDMR în PPE, Theodor Stolojan, i-a adresat o scrisoare preşedintelui PE, Martin Schulz, în care arată îngrijorarea faţă de posibilitatea ca prezenţa oficialului UE la Târgu Jiu, în timpul vizitei în România, să fie interpretată ca implicare în campanie în favoarea USL.

Conform mediafax.ro, Stolojan afirmă că apropiata vizită în România a lui Schulz este "un eveniment binevenit", care poate să contribuie la colaborarea dintre parlamentele European şi Român.

"Tocmai din acest motiv credem că atât înalta poziţie de preşedinte al Parlamentului European, cât şi vizita Dumneavoastră în România nu trebuie folosite ca atu electoral, în pragul campaniei care începe pe 9 noiembrie. Pornind de la proiectul de agendă al vizitei Dvs. în România, suntem îngrijoraţi de posibilitatea ca prezenţa Dvs. la Târgul Jiu, adică în circumscripţia prim-ministrului Victor Ponta, să fie interpretată ca implicare deschisă în campania electorală şi ca efort în favoarea coaliţiei de guvernare USL. Suntem siguri că interesul lăudabil pe care îl manifestaţi faţă de staţia de epurare de la Târgul Jiu nu va pune în pericol atitudinea de neimplicare potrivită poziţiei de preşedinte al Parlamentului European", se arată în scrisoarea Delegaţiei PDL şi UDMR în grupul PPE din Parlamentul European.

Stolojan scrie că cei pe care îi reprezintă sunt convinşi că Schulz va urma "bunele practici" stabilite în timpul vizitelor lor în România de foştii preşedinţi ai Parlamentului European Buzek şi Poettering. "Suntem convinşi că veţi proteja înaltă funcţie de preşedinte al Parlamentului European şi veţi face inutile orice speculaţii pe această temă. Asta cu atât mai mult cu cât recent, prim-ministrul Ponta a cerut oficial preşedintelui Comisiei Europene garanţii că niciun membru al Comisiei nu se va implica în campania electorală din România. Vă asigurăm că vom urmări cu interes vizită Dvs. şi că vom fi bucuroşi să fim prezenţi la discursul pe care îl veţi rosti în Parlamentul României. Va asigurăm că noi, membrii delegaţiei României din grupul PPE din Parlamentul European, vom lucra alături de Dvs. pentru promovarea unei relaţii mai strânse, mai transparete şi benefice între Uniunea Europeană şi România", menţionează Stolojan. Preşedintele Parlamentului European este aşteptat în România pe 31 octombrie, când va susţine un discurs în plenul Parlamentului României. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, va susţine pe 31 octombrie un discurs în Parlamentul României