Stoichita, "prizonier" in Kuweit

Stoichita, "prizonier" in Kuweit

De mai bine de o luna, antrenorul roman Mihai Stoichita asteapta de la seic actele pentru a putea pleca din zona Golfului.

Mihai Stoichita a fost demis din functia de selectioner al reprezentativei din Kuweit, ca urmare a rezultatelor slabe inregistrate in preliminariile pentru Cupa Asiei si pentru "lipsa de colaborare".

Decizia alungarii lui "Lippi" a fost luata de kuweitieni pe 14 decembrie 2006, dar Stoichita n-a ajuns nici pana astazi in tara! Motivul? Fostul antrenor al Stelei n-a obtinut actele privind ruperea contractului, hartii absolut necesare pentru a se putea angaja in alta parte.

"Eu am semnat contractul cu autoritatea publica, guvernul de aici, cum ar veni. Sunt multe formalitati de indeplinit. E complicat cu rezidenta, cu alte hartii. Nu pot pleca pana cand seicul nu-mi semneaza actele. Iar seicul e ocupat ba cu Cupa Golfului, ba cu alte treburi. Ma tot amana. Sper ca in cel mult zece zile sa ajung in tara. Nu mai raman aici", ne-a declarat ieri Stoichita.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Mi-au impus jucatori" Pus la colt de federatia din Kuweit, Stoichita a declansat o contraofensiva impotriva acelora care l-au platit in perioada iulie 2005 - decembrie 2006.

"Nationala din Kuweit a participat recent la Cupa Golfului si a iesit pe ultimul loc. Degeaba au pus doi antrenori in locul meu. Kuweit a luat bataie inclusiv de la Taiwan, in fata careia eu am castigat cu 10-0. Explicatiile conform carora "n-am colaborat" au fost vrajeli.  Aici nu e vorba de colaborare, ci de impunere! Au incercat sa-mi bage pe gat anumiti jucatori.

Le-am zis: "Bine, bagati voi pe cine vreti, fiindca eu imi vad de treaba mea!". Doar cinci dintre jucatorii pe care eu ii foloseam frecvent au evoluat la Cupa Golfului. Acum, cei de la nationala Kuweitului sunt faliti! E razbel mare aici, din ce-mi spun cei care se uita la televizor si inteleg araba, fiindca eu sunt certat cu aceasta limba", acuza Stoichita.

"Fotbalul nu e democratie" Stoichita are propria lui viziune despre fotbal. El sustine ca situatia pe care a intalnit-o la nationala Kuweitului nu difera de alte cazuri din Europa.

"Fotbalul nu e democratie, e autocratie! Antrenorul ar trebui sa ia de unul singur deciziile. Chiar daca te sfatuiesti cu cineva, tu hotarasti cine joaca si cine nu. La Steaua, eu ma consultam cu Lacatus, care era jucator, dar luam deciziile, de fiecare data, de unul singur. Sunt convins ca si in Europa se fac presiuni asupra antrenorilor. Patronii nu se baga peste antrenor o anumita perioada de timp, dar cand lucrurile incep sa scartaie si apar problemele, li se aude gura si fac diverse interventii", considera globe-trotterul antrenorilor romani. Stoichita a pregatit, pana in prezent, trei echipe nationale: Panama, Armenia si Kuweit.