Un mare milionar din România are o poveste de viaţă ce poate fi transpusă oricând într-un film memorabil la Hollywood, având în vedere că de la un simplu frigotehnist a ajuns un bogătaş care şi-a permis inclusiv experimente sociale în care a jucat rolul unui cerşetor la metrou.
În prim-plan apare Silviu Prigoană, care a rememorat recent o parte din traseul lui fulminant de la statutul unui om obişnuit la acela de om de afaceri de mare succes. S-a întâmplat în cadrul emisiunii pe care Denise Rifai o prezintă în fiecare marţi seara la Kanal D.
Fostul deputat nu a fost niciodată stânjenit cu handicapul pe care îl are încă din tinerețe, când a rămas fără un picior din cauza unui accident teribil. Amintim că Prigoană a lucrat ca frigotehnist într-o fabrică din Gherla, la care de altfel i-a fost strivit un picior într-un accident de muncă.
Prigoană putea muri la 22 de ani
Odată ajuns la spital, medicii au fost nevoiți să-l amputeze, dar era doar începutul calvarului pentru tânărul de 22 ani. Chirurgii care i-au preluat cazul l-au operat de 3 ori în total, iar la ultima intervenţia au avut mari emoţii.
Organismul lui Silviu Prigoană a cedat chiar pe masa de operaţie, astfel că acesta a fost câteva minute în moarte clinică. A urmat o recuperare greoaie, şi timp de un an el a fost nevoit să umblae în cârje. De abia atunci s-a vindecat rana şi i s-a putut monta prima proteză.
Deşi din cauza accidentului, el putea să iasă liniştit la pensie, Silviu Prigoană a preferat să muncească și să construiască în cele din urmă un imperiu financiar care l-a făcut milionar. În tot acest timp, el nu a fost vreodată complexat de handicapul său. Cel puţin asta i-a spus prezentatoarei Denise Rifai.
„Mă duceam și cerșeam la metrou.”
„Nu. N-am reușit să fiu complexat pe tema asta. Am făcut și niște experimente cu televiziunea, prin anii 2002-2003. Îmi dădeam proteza jos și mă duceam și cerșeam la metrou. Nu mă cunoștea lumea pe vremea aia.
Am cerșit la metrou ca experiment, ca să vedem cam cât se câștigă. Și vă pot spune că, în comparație cu persoanele mai în vârstă, eu câștigam mult mai bine pentru că eram tânăr, doamnele îmi dădeau mai mulți bani decât domnii. Am făcut astfel de experimente fără niciun fel de jenă.
Adică, nu-mi era rușine că sunt fără un picior. Nu aveam de ce să ascund astfel de lucruri. Că nu eram vreun manechin”, a dezvăluit Silviu Prigoană despre rolul de cerşetor în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”.
A ajuns să candideze la PMB
Silviu Prigoană a candidat pentru Primăria Capitalei în 2012 din partea PDL, iar în campanie a acordat un interviu în fosta redacţie a ziarului Evenimentul zilei. La acea vreme, el promitea, printre altele, să renunţe la celebrul costum negru dacă urma să câştige alegerile şi să se îmbrace numai în alb.
O dovadă a faptului că handicapul său l-a ambiţionat în loc să-l demoralizeze este şi faptul că nefericita întâmplare care i-a marcat tinereţea i-a generat şi o idee de afaceri. Prima proteză pe care a avut-o era din lemn și era foarte grea, iar pentru următoarele trebuia să se ducă să le comande în Germania.
Astfel, Silviu Prigoană s-a decis să deschidă un centru de protezare pentru fabricarea protezelor și ortezelor. Totodată, în cadrul aceluiaşi centru, persoanele cu handicap au putut primi consiliere și consultanță specializată.
foto simbol
sursa: wowbiz.ro