Știrbu, întrebare-cheie în demersul pentru apărarea jurnaliștilor de la Antena 3. News alert

Știrbu, întrebare-cheie în demersul pentru apărarea jurnaliștilor de la Antena 3. News alert

Recent, Antena 3, prin intermediul lui Adrian Ursu, director editorial al postului de televiziune, a solicitat CNA-ului ajutorul pentru a-i proteja jurnaliștii, care, în timpul transmisiilor, în repetate rânduri, au fost agresați de protestatarii #rezist.

În acest context,  președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, Gigel Știrbu, a adresat o sesizare către CNA în care acesta punctează că este de neînțeles de ce pentru a își proteja jurnaliștii Adrian Ursu a solicitat ajutorul CNA, și nu al Jandarmeiei. „Consider că solicitarea nu a venit la instituţia potrivită și că CNA nu trebuia să o facă pe mesagerul neplătit al radiofuzorului implicat!”, scrie deputatul PNL.

„Prin prezenta, referitoare  la  scrisoarea lui Adrian Ursu către CNA prin care se  afirm: „Câțiva membri ai mișcării #rezist și ai unor pseudo organizații civice (identificați) au perturbat transmisiunile live, de pe spațiul public (...) proferând injurii și folosind un limbaj trivial (...) Întrucât aceste incidente au devenit tot mai numeroase și par a fi programatice, facem apel la competențele Consiliului pentru a sprijini printr-o luare de poziție, precum și prin demersuri către autoritățile competente desfășurarea liberă a meseriei de ziarist”, nu consider ca ar fi trebuie aplicate prevederile art 8 ale Legii Audiovizualului : „Autoritățile publice abilitate asigură, la cerere: a) protecția jurnaliștilor în cazul în care aceștia sunt supuși unor presiuni sau amenințări de natură să împiedice ori să restrângă în mod efectiv libera exercitare a profesiei lor”.

Nu înțeleg de ce jurnalistul de la Antena 3 care s-a confruntat cu astfel de situaţii nu foloseşte legislaţia existentă pentru a se adresa direct Jandarmeriei Române. De ce a  trebuit ca CNA să devină intermediar în această situaţie şi de ce CNA generalizează situaţia, condamnabilă dealtfel, în care se află un singur radiodifuzor, ca şi cum toţi jurnaliştii din România s-ar confrunta cu astfel de situaţii şi au solicitat protecţia jandarmilor. Consider că solicitarea nu a venit la instituţia potrivită și că CNA nu trebuia să o facă pe mesagerul neplătit al radiofuzorului implicat!

Ne puteți urmări și pe Google News

Atitudinea partizană a dvs este îngrijorătoare pentru întreaga societate și, în special, pentru mediul audiovizual din România. Nu pot să nu remarc că în ultima perioadă, instituția pe care o reprezentanți se află în mijlocul a numeroase scandaluri de partizanat politic.

Vă rog să nu transformați instituția Consiliului Național al Audiovizualului într-o anexă politică, deoarece guvernele trec dar CNA trebuie să rămână o instituție verticală”, se arată în solicitarea lui Știrbu.