Pentru spectacolul pe care-l va prezenta diseară pe scena Sălii Palatului, artistul britanic a dorit pe scenă decoruri orientale.
Sting va susţine în aceasta seară, la Sala Palatului din Bucureşti, cel de-al doilea concert în România (după ce fanii l-au văzut, în 1996, cu un spectacol din cadrul turneului "Mercury Falling”). Sting a sosit în Bucureşti încă de ieri seară, cu un avion privat, şi a fost preluat cu o limuzină Audi Q7, pe care artistul o va folosi pe toată durata şederii sale în România.
- Showul de la Bucureşti, inclus în turneul de promovare a celui mai recent album al artistului, „Songs From The Labyrinth”, se va desfăşura cu casa închisă, iar accesul spectatorilor în sală va începe de la ora 19.00.
- Cântăreţul va urca pe scenă în jurul orei 20.30, însoţit de marele maestru al lăutei, artistul bosniac Edin Karamazov. Cei doi vor fi acompaniaţi de corul Stile Antico, ce interpreteaza muzică din secolele XVI-XX.
Mâncare românească şi vinuri franţuzeşti
Artistul britanic nu a vut pretenţii extravagante în ceea ce priveşte meniul sau decorarea cabinei pentru el şi cele 25 de persone care fac parte din echipa sa. Sting va degusta mâncare specific românească, la care va asorta vinuri franţuzeşti vechi. Fiind vorba de un concert clasic, nu vor exista instalaţii pentru efecte speciale pe scenă, dar Sting a cerut ca aceasta să fie acoperită cu covoare turceşti, pe care organizatorul, Emag!c Entertainment, s-a străduit să le procure în timpul zilei de ieri.
Întrucât Sting vrea să ofere publicului român un spectacol de calitate, neîntrerupt de niciun alt tip de zgomot, pe durata concertului va fi interzis accesul fotografilor sau a cameramanilor în sala, precizează organizatorul. Imediat după concertul de de la Bucureşti, Sting, care vine în România de la Belgrad, va pleca spre Zagreb, unde va susţine mâine următorul show.
”Daca ţelul tău este să mergi înainte, câteodată trebuie să te uiţi înapoi”
Sting şi-a canalizat toată energia în acest proiect, a luat lecţii de lăută alături de Edin Karamazov şi chiar îl vom vedea diseară interpretând două melodii la acest intrument. „În prima parte a concertului va fi cântată muzica lui John Dowland, iar în cea de-a doua parte - piese de-ale lui Sting, dar şi alte cântece englezeşti”, a declarat Edin Karamazov într-un interviu acordat ziarului Evenimentul Zilei. Muzicianul bosniac, fost elev al dirijorului român Sergiu Celibidache, consideră că îi datorează lui Sting notorietatea sa internaţională, dar precizează că nu acesta a fost obiectivul pentru care i-a propus acest proiect.
Vocea lui Sting, susţine Karamazov, este foarte potrivită cu acest tip de muzică. La rândul său, artistul britanic declara, într-un interviu acordat canalului britanic “Channel 4”, că acest proiect era, mai devreme sau mai târziu, inevitabil. „Daca ţelul tău este să mergi înainte, câteodată trebuie să te uiţi înapoi şi să înţelegi că eşti parte a unei moşteniri culturale. Muzica pop a început cu Elvis şi va continua atât cât vom continua şi noi. Oricum, nu stiu exact din ce motive, de-a lungul timpului mi s-a sugerat de mai multe ori să cânt melodiile lui John Dowland”, a spus Sting.
Hituri în variantă elisabetană
„Muzica lui Sting este melancolică, la fel era şi muzica elisabetană a lui John Dowland. Sting are o legătură emoţională cu muzica engleză veche, iar John Dowland există prin muzica pe care o cântăm noi azi”, declară Edin Karamazov despre muzica pe care o realizează împreună cu Sting.
- „Songs from the Labyrinth” este un tribut adus compozitorului elisabetan John Dowland (1563 – 1626) pe care artistul l-a descoperit la începutul anilor 80.
- Albumul lui Sting s-a vândut până în prezent în peste un milion de exemplare şi încă din primele zile s-a clasat pe primele locuri în topurile muzicale din întreaga lume, cu menţiunea că în Billboard a ocupat prima poziţie timp de cincisprezece săptămâni consecutive.
- Alături de piesele de pe noul material, Sting va cânta la Bucureşti şi hituri consacrate, precum „Fields of Gold” sau „Message in a Bottle”, într-o nouă interpretare, în spirit elisabetan şI acompaniat la lăută de de Karamazov.
CITIŢI ŞI:
”Sting este fascinat de lăută”