Sting, concert în februarie 2009 | VIDEO

Sting, concert în februarie 2009 | VIDEO

Artistul îşi va promova muzica elisabetană de pe cel mai recent album, "Songs from the Labyrinth", lansat în 2006.

Muzicianul britanic Sting, unul dintre cei mai apreciaţi artişti din lume, va concerta în România anul viitor, pe 10 februarie, la Sala Palatului din Bucureşti, anunţă organizatorul evenimentului, Emag!c Entertainment.

Spectacolul este inclus în turneul de promovare a celui mai recent proiect al artistului, „Songs from the Labyrinth“, un album lansat în 2006. Albumul a fost promovat prin câteva concerte chiar din 2006, însă, pentru o perioadă, Sting „a abandonat“ cariera solo pentru un turneu mondial alături de The Police, trupa care l-a consacrat. De la Police la planurile solo  La începutul lui 2007, The Police a dat tonul reunirilor unor trupe mari din muzică, programându-şi revenirea pe scenă, la împlinirea a 30 de ani de la înfiinţare. Reunirea a avut loc la 21 de ani după ce trupa se destrămase, în 1986. Turneul, care nu a ajuns şi în România, în pofida zvonurilor de pe piaţa muzicală, s-a dovedit o inteligentă mişcare de marketing pentru trupa The Police. După aproape doi ani, când au tras linie cu un ultim concert la Madison Square Garden, la New York, în august 2008, Sting & Co aveau în cont peste 340 de milioane de dolari, acesta fiind al treilea turneu, ca încasări, din istoria muzicii.

După aceasta, Sting a revenit la planurile solo şi a pornit din nou la drum pentru a promova un proiect drag, „Songs from the Labyrinth“, urmând ca în acest an să mai susţină concerte în Australia, Japonia, Dubai şi Singapore.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Songs from the Labyrinth“ este un tribut adus compozitorului elisabetan John Dowland (1563-1626), pe care Sting l-a descoperit la începutul anilor ’80. Materialul conţine 17 balade, compuse de John Dowland, iar Sting este acompaniat la lăută de bosniacul Edin Karamazov, un virtuoz al acestui instrument şi fost elev al dirijorului român Sergiu Celibidache.   Alternativă pentru pop şi rock Pentru piaţa muzicală, „genul“ abordat de artistul britanic a fost o surpriză, însă acesta şi-a argumentat alegerea. „Ne aflăm la capătul muzicii pop, care devine tot mai monotonă. Rockul se află pe patul de moarte. Dacă asculţi la radio, în maşină, muzică pop, această lirică pentru copii, care e acompaniată de trei sau cinci acorduri, te ia somnul. Asemenea muzică se înfruntă cu zgomotul motorului pentru premiul de monotonie. Prea mult timp ne-am închipuit că rockul este revoluţionar. El este pe moarte!“, declara Sting, la vremea respectivă.

„Songs from the Labyrinth“ s-a vândut, până în prezent, în peste un milion de exemplare şi s-a clasat pe primele locuri în topuri, staţionând pe prima poziţie în Billboard nu mai puţin de cincisprezece săptămâni la rând. Spectatorii români vor avea ocazia să asculte melodii de pe acest album, însă Sting va cânta la Bucureşti şi hituri ca „Fields of Gold“ sau „Message In A Bottle“, într-o nouă interpretare, în variantă elisabetană, acompaniat de Edin Karamazov.

Biletele pentru concertul de la Sala Palatului, al doilea concert Sting în România, vor fi puse în vânzare săptă mâna viitoare, în reţeaua magazinelor Diverta şi on-line, pe myticket.ro.   PALMARES Un artist cu 16 Premii Grammy

Pe numele său adevărat Gordon Matthew Thomas Sumner, Sting s-a născut pe 2 octombrie 1951, în oraşul Wallsend, din Anglia. De-a lungul impresionantei cariere muzicale ca artist solo, dar şi ca lider al trupei The Police, Sting a vândut aproape 100 de milioane de albume în întreaga lume şi a câştigat 16 Premii Grammy. Printre hiturile sale se numără „Englishman In New York“, „Fragile“, „It’s Probably Me“, „Shape of my Heart“, „Roxanne“, „Desert Rose“ şi „If I Ever Lose my Faith In You“. De-a lungul carierei, Sting a colaborat cu artişti ca Luciano Pavarotti, Eric Clapton, Rod Stewart, Tina Turner, Sheryl Crow sau soprana română Angela Gheorghiu, alături de care a cântat în duet, săptămâna trecută, la concertul organizat în memoria lui Luciano Pavarotti, în Iordania.