Știința arată: Republicanii sunt mai fericiți decât Democrații
- Adrian Pătrușcă
- 8 februarie 2020, 20:53
Simpatizanții Democrați sunt printre grupurile demografice cu cel mai scăzut nivel de satisfacție personală în viață, în vreme ce Republicanii sunt printre cei mai satisfăcuți.
Gallup a dat publicității joi un sondaj privind gradul de fericire personală al americanilor. Pentru această cercetare, institutul și-a împărțit eșantionul reprezentativ în 21 de subgrupuri diferite.
Printre acestea, simpatizanții Partidului Democrat s-au clasat pe penultimul loc în ceea ce privește nivelul de satisfacție al vieții personale.
Singurul subgrup care s-a declarat mai nefericit decât Democrații au fost cei care obțin câștiguri mai mici de 40.000 de dolari pe an.
Doar 56% dintre cei care se declară simpatizanți ai Democraților spun că sunt „foarte satisfăcuți” de viața lor personală, în vreme ce 86% spun că sunt „satisfăcuți”.
În schimb, simpatizanții Republicani se situează pe locul doi printre grupurile cele mai satisfăcute de viața lor, fiind depășiți doar de cei care câștigă peste 100.000 de dolari pe an.
O proporție de 80% dintre Republicani spun că sunt „foarte satisfăcuți” de viața lor, în vreme ce 93% se declară „satisfăcuți”.
Analizâdn datele rezultate din cercetare, dr. William Donohue, sociolog și președinte al Catholic League, a afirmat că motivul nefericirii Democraților nu are legătură cu rasa ori cu factorii economici, fiind în schimb legat de credința religioasă.
„Sondajele realizate pe tema bunăstării au constatat cu regularitate că există o corelație pozitivă între religiozitate (credințe și practici religioase) și fericire; cu cât o persoană este mai religioasă, cu atât este mai probabil să fie fericită”, a spus Donohue, citat de Breibart.
Pew Research Center a dat anul trecut publicității un studiu care a dezvăluit că „persoanele activ religioase sunt mai susceptibile decât semenii lor mai puțin religioși să se descrie ca «fericite»”.
În vreme ce Democrații albi „sunt segmentul cel mai laic al populației”, a explicat Donohue, studiile arată că negrii sunt mult mai religioși decât albii, iar Democrații negri „au mai multe în comun cu Republicanii, când este vorba despre religiozitate, decât au cu Democrații”.