Evenimentul Zilei > Actualitate > Trei recorduri mondiale doborâte în Dubai. Ce conține sticla de parfum și cât costă
Trei recorduri mondiale doborâte în Dubai. Ce conține sticla de parfum și cât costă

Trei recorduri mondiale doborâte în Dubai. Ce conține sticla de parfum și cât costă

O striclă de parfum încrustată cu peste 3.500 de diamante a fost prezentată de o companie din Dubai. Sticla deține trei recorduri mondiale.

Sticla pentru Shumukh, un parfum unisex realizat de Spirit of Dubai Parfums, deţine recordul mondial pentru cele mai multe diamante încrustate pe o sticlă de parfum – 3.571 de pietre preţioase, a confirmat Guinnes World Record.

Acesta este și cel mai scump parfum din lume, ea putând fiind cumpărată cu 1.295 milioane de dolari.

Sticla se află aşezată pe un piedestal cu roţi, controlat de o telecomandă care reglează înălţimea şi direcţia pulverizării, aceasta fiind cea mai înaltă sticlă de parfum cu pulverizator controlată de la distanţă, cu o înălţime de aproximativ doi metri, informează Agerpres.

Parfumul a fost proiectat în Emiratele Arabe Unite de către Asghar Adam Ali, fondator, președinte și maestru parfumier principal al grupului de companii Nabeel Perfumes și a fost executat de artizani și maeștri renumiți din Elveția, Italia și Franța.

„Cu o istorie a pasiunii pentru parfumerie de 47 de ani și un ochi bun pentru designul de bijutrii, visul meu a fost acela de a aduce la viață conceptul de istorie în devenire cu inovația în centrul lui. Viziunea mea nu a fost doar să surprindă spiritul Dubiului într-o piesă de artă monumentală, ci și să creeze un parfum care să reprezinte punctul culminant al luxului în lumea parfumeriei”, a declarat Ali.