Steven Spielberg, REGELE încasărilor. Este PRIMUL regizor care a DEPĂŞIT 10 miliarde de dolari

Steven Spielberg, REGELE încasărilor. Este PRIMUL regizor care a DEPĂŞIT 10 miliarde de dolari

Graţie noul film, Ready Player One, a devenit regizorul cu cel mai mare succes din toate timpurile, cu încasări record, care potrivit Box Office Mojo, a încasat 474,8 milioane de dolari în toată lumea, ducându-l pe Spielberg la cota 10,99 miliarde de încasări la casele de bilete.

Filmele cu un succes major

În total, sunt 27 de filme care au permis ca Spileberg să ajungă la această cifră record şi care recent a primit Davidul lui Donetello pentru întreaga carieră. Filmul cu cel mai mare succes economic al regizorului, câştigător a patru Oscaruri, dacă se ţine cont şi de inflaţie, a fost ''E.T.'', cu încasări nete de 1,3 miliarde de dolari. Printre alte pelicule care au contribuit la devenirea regizorului numărul unu al box-office-urilor au fost ''Jurassic Park'', ''Rechinul'', ''Schindler's List'', ''Încearcă să mă prinzi'' şi ''Salvaţi pe soldatul Ryan''.

O performanţă greu de egalat

Ne puteți urmări și pe Google News

Ceea ce a realizat Spielberg, relatează media americane, dar în special ''Forbes'', este ceva pe care niciunul dintre colegii săi nu este la ora aceasta capabil s-o atingă. Ceilalţi regizori care au încasat mult de-a lungul timpului se află încă departe de rezultatele lui Spielberg. Pe locul doi în acest clasament special este Peter Jackson cu 6,52 miliarde, urmat de Michael Bay cu 6,41 miliarde şi James Cameron cu 6,13 miliarde. Urmează David Yates (5,3), Christopher Nolan (4,75), Robert Zemeckis (4,24), Chris Columbus (4,1), Robert Zemeckis (4,24), Ron Howard (4) şi Gore Verbinski (3,75), notează Skytg 24.