Evenimentul Zilei > Politica > Stelian Tănase le cere politicienilor să discute situaţia TVR
Stelian Tănase le cere politicienilor să discute situaţia TVR

Stelian Tănase le cere politicienilor să discute situaţia TVR

Directorul TVR, Stelian Tănase, a făcut un apel la liderii principalelor forţe politice să discute "în regim de urgenţă" situaţia de la TVR. El a precizat că televiziunea publică traversează "cea mai dificilă perioadă din istoria instituţiei".

"Orice amânare ar putea duce la consecinţe fatale pentru televiziunea publică. Sunt încurajat să fac apel la dumneavoastră mai ales de ultimele declaraţii făcute de doamna Alina Gorghiu, n.r., copreşedinte PNL, domnul Liviu Dragnea, preşedinte interimar al PSD, domnul Gabriel Oprea preşedinte al UNPR, primministru interimar al Guvernului României, domnul Kelemen Hunor, preşedinte UDMR, şi domnul Călin Popescu Tăriceanu copreşedinte ALDE, cărora le-am trimis de asemenea această solicitare", spune Stelian Tănase, potrivit mediafax.ro.

Stelian Tănase a cerut ca şi situaţia TVR să fie pe agenda liderilor principalelor forţe politice, după ce directorul TVR a aflat de intenţia acestora de a participa "la mai multe întâlniri menite să ia în discuţie probleme de interes public – codul fiscal, situaţia economiei româneşti, etc".

"Doresc să supun atenţiei dumneavoastră sugestia ca şi situaţia gravă a SRTV să se afle pe agenda acestor convorbiri în perioada care urmează. Motivele care mă determină să fac acest demers sunt mai multe. Încep prin a spune că SRTV traversează cea mai dificilă perioadă din istoria instituţiei. În ultimii 12 ani guvernele au luat măsuri care s-au dovedit a fi în detrimentul televiziunii publice, măsuri care au dus la dezechilibrarea gravă a bugetului nostru. Dintre acestea amintesc neindexarea taxei tv, introducerea TVA la licenţe şi programe în 2005, reglementarea publicităţii, etc. Recent Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a blocat conturile operaţionale ale Televiziunii Române din cauza datoriilor istorice acumulate – începând încă din anul 2006 – către bugetul de stat. În luna octombrie urmează altă blocare a conturilor SRTV pentru o datorie scadentă de 22 milioane de lei. În acest moment, datoria fiscală a SRTV se ridică la aproximativ 457 de milioane de lei", mai spune Stelian Tănase.