Constănțeanca de 24 de ani este campioana în exercițiu a întrecerii din California, însă în această ediție a Indian Wells este favorită 5. Românca va debuta direct în turul secund, cu învingătoarea partidei dintre Vania King (SUA, 202 WTA) și Taylor Townsend (SUA, 379 WTA).

Legendara tenismenă germană Steffi Graf a făcut o comparație Simona Halep și liderul WTA, Serena Williams.

„Am văzut-o pe Simona Halep, care n-are atâta forță fizică, dar tot arată un tenis incredibil. Angelique Kerber, de asemenea nu e o forță fizică. Dar aceste jucătoare folosesc terenul, folosesc diferite lovituri și cred că finețea e încă acolo, pe teren”, a declarat Graf.

Serena Williams este în prezent singura jucătoare care îi poate egala recordul lui Graf: „Sincer, cu toții credem că poate să facă asta și se va întâmpla curând. Mie nu-mi va lua nimic din ceea ce am reușit. Sunt relaxată. E șansa ei și sunt fericită pentru ea. Serva sa e cea mai mare lovitură din toate timpurile în tenisul feminin. Nimic nu s-a apropiat măcar de această forță. Nimeni n-a arătat atâta forță atletică în sportul feminin.”

Steffi Graf a câştigat de 22 de ori marile turnee de Grand Slam (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon și US Open). În 1988, germanca s-a impus în toate cele patru mari turnee, cât și la Jocurile Olimpice. Este singura tenismenă care a cucerit „Golden Slam”-ul, adică toate cele patru turnee de Grand Slam şi Jocurile Olimpice în acelaşi an.

Te-ar putea interesa și: