Steaua, la un pas să doboare un record de 8 ani

Steaua, la un pas să doboare un record de 8 ani

Scăpat de presiunea venită de la Gigi Becali, Laurențiu Reghecampf lucrează nestingherit și se pregătește să serbeze câștigarea celui de-al doilea titlu din campionatul intern.

Steaua a învins luni seară, pe teren propriu, echipa FC Botoșani, scor 4-0, în cadrul etapei a 25-a a Ligii I și domină competiția din poziția de lider necontestabil. Echipa din Ghencea are un avantaj de 8 puncte față de Astra Giurgiu, ocupanta locului secund, și 13 puncte mai mult decât Petrolul Ploiești (locul al 3-lea), cu 9 runde înaintea finalului.

Se luptă cu propriile recorduri

„Roș-albaștrii” se gândesc la un nou titlu de campioni, fapt ce ar duce la doborârea unui record vechi de 8 ani. Steaua a fost ultima formație din campionatul intern care și-a adjudecat două titluri consecutive, în 2005 și 2006, sub comanda lui Cosmin Olăroiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf reușește să depășească un mare obstacol: menținerea continuității. În ultimii 8 ani, echipele care s-au impus în Liga I au clacat în sezonul imediat următor. Mai mult, fiecare campioană, cu excepția Stelei, are mari probleme de existență, iar apogeul l-a atins Unirea Urziceni, formație care nu mai există.

Paradoxul prin care Steaua a reușit să se mențină în top, în condițiile în care patronul Gigi Becali se află în detenție, la fel ca și Mihai Stoica, managerul general, se numește Laurențiu Reghecampf. Scăpat de povara presiunii pusă de finanțator, dar și de influența lui Meme, tehnicianul a reușit să pună la punct automatisme care au funcționat perfect și dau rezultate pentru al doilea an consecutiv.

Anamaria, beneficiara succesului

Reghe a reușit acolo unde Marius Lăcătuș, Gheorghe Hagi, Cristiano Bergodi sau Ilie Dumitrescu au eșuat lamenta b i l , devorați de efervescența patronului.

În acest moment, Steaua este dependentă de Reghecampf, cel care a fructificat la maximum influența câștigată și a reușit să o facă părtașă în afacere și pe Anamaria Prodan. Majoritatea jucătorilor steliști au semnat contracte de reprezentare cu soția tehnicianului, iar roadele vor fi culese în vară, atunci când Steaua se va despărți de mulți jucători. Reghecampf a anunțat deja că lotul va suferi o remaniere importantă, dar nu a vorbit răspicat și despre viitorul său. Rămas la Steaua cu pâinea și cuțitul în mâini, tehnicianul se gândește să spună pas ofertelor venite din străinătate, pentru a continua încă un sezon în Ghencea. Marea miză, după câștigarea celui de-al doilea titlu consecutiv, rămâne cea financiară.

Uneori, câștigarea titlului e un calvar

Unirea Urziceni și Oțelul Galați sunt cele mai elocvente cazuri de echipe nepregătite să vadă dincolo de ziua de mâine. Ialomițenii au uimit în sezonul 2008-2009, atunci când, antrenați de Dan Petrescu, au câștigat campionatul intern.

A urmat un sezon fantastic în grupele Ligii Campionilor, atunci când „Lupii din Bărăgan” au fost aproape de a accede în „optimile” competiției. A fost maximul atins de cei din Urziceni.

În doi ani, din Ligă la desființare

Pentru formația patronată de Dumitru Bucșaru a urmat un sezon 2009-2010 încheiat pe poziția secundă a Ligi I, ratarea calificării în Liga Campionilor, apoi prăbușirea totală. Mai întâi, clubul a retrogradat, în 2010-2011, apoi Dumitru Bucșaru a decis, fără să clipească, să-și desființeze propria creație, după ce încaseze aproximativ 20 de milioane de euro în urma participărilor europene.

La Galați a curs multă șampanie, după ce Oțelul a câștigat în premieră, titlul, în stagiunea 2010-2011. Chiar dacă nu au câștigat niciun punct în grupele Ligii Campionilor, moldovenii au câștigat 18 milioane de euro. Grămezile de bani s-au evaporat, formația s-a afundat în mediocritate, iar în acest moment se află în insolvență și se chinuie să scape de retrogradare.

CFR Cluj s-a încoronat campioană în 2008, 2010 și 2012, dar după fiecare succes, ardelenii au gustat dintr-un sezon dezamăgitor, nereușind să lege două victorii consecutive. Astăzi, echipa din Gruia are probleme existențiale, patronul Arpad Paszkany vrea să renunțe, iar robinetul cu bani s-a închis de multă vreme.