În urmă cu exact 64 de ani, în 7 iunie 1947, se năştea Asociaţia Sportivă a Armatei Bucureşti, clubul care urma să devină, mai târziu, Steaua - gruparea română care obţinut cele mai mari performanţe.
La doi ani după ce a obţinut locul în prima ligă în urma desfiinţării echipei Carmen Bucureşti, Steaua, care pe atunci se numea CSCA (Clubul Sportiv Central al Armatei) cucereşte primul trofeu, învingând în finala Cupei României, cu scorul de 2-1, gruparea CSU Cluj. Un an mai târziu, gruparea "roş-albastră" îşi schimbă din nou numele, în CCA, titulatură pe care o va păstra până în 1961 (când devine Steaua), perioadă în care a aduna şase titluri naţionale şi patru Cupe ale României.
După ce timp de 15 ani, între 1961 şi 1976, Steaua câştigă doar trei titluri, echipa - ajunsă între timp în Ghencea - începe să privească cu interes şi spre cupele europene. Cea mai bună perioadă din istorie a clubului "militar" a fost cuprinsă între a doua jumătate a anilor '80 şi primii ani de după Revoluţie. Cupa Campionilor Europeni, încă o finală, nenumărate titluri şi Cupe ale României. Steliştii au avut în anii '80 şi o perioadă de invincibilitate de 104 partide. După Revoluţie, Steaua şi-a consolidat statutul de vedetă a fotbalului românesc, cucerind şase titluri consecutive, patru Cupe şi trei Supercupe.
În 2003, Gigi Becali preia controlul asupra clubului, iar echipa părea să îşi regăsească gloria europeană, când a atins semifinala Cupei UEFA, în 2006. Cu toate acestea, instabilitatea din ultimii ani (în sezonul care tocmai s-a încheiat patronul a schimbat şapte antrenor) nu a făcut bine clubului, care a cucerit însă Cupa României în această vară.