Evenimentul Zilei > Actualitate > Steaua, campioana de Oțel(ul)
Steaua, campioana de Oțel(ul)

Steaua, campioana de Oțel(ul)

„Roș-albaștrii” au câștigat, aseară, cel de-al 26-lea titlu din istorie după ce au remizat, în deplasare, cu CSMS Iași (scor 0-0), iar rivalii de la ASA Târgu Mureș au fost învinși de Oțelul, scor 1-2

Două echipe neputincioase până la capăt. Asta a arătat, aseară, lupta pentru titlu dusă de Steaua și ASA Târgu Mureș. Cu două puncte avans în fața ardelenilor, înaintea ultimelor 90 de minute din Liga I, „militarii” aveau nevoie de o victorie la CSMS Iași pentru a nu depinde de rezultatul contracandidaților.

„Militari” apatici

Echipa lui Costel Gâlcă a arătat la fel de rău ca în majoritatea meciurilor din retur. Fără idei, fără creativitate, fără ambiție, cu rare zvâcniri venite de la Adi Popa, un jucător inimos, dar limitat. Ieșenii nu au făcut figurație pe teren și, așa cum au promis, s-au întrebuințat zdravăn pentru a le strica sărbătoarea adversarilor.

Meciul a curs implacabil către 0-0, iar centrul de interes s-a mutat la Târgu Mureș. ASA a fost lideră și campioană aproximativ 45 de minute, aici incluzând și pauza dintre reprize, pentru că Gabi Mureșan a marcat din penalty, în minutul 39. Mingea era în terenul steliștilor, pentru care victoria în Copou devenise obligatorie.

ASA a ratat un titlu istoric

Însă, în timp ce elevii lui Costel Gâlcă înotau pe teren și fanii constatau că pierd titlul printre degete, echipa Oțelul a pus umărul pentru succesul Stelei.

Moldovenii au egalat, în minutul 67, prin Tudorie, și i-au cocoțat pe steliști în fruntea clasamentului. Cu ultimele resurse, cei de la ASA s-au năpustit spre careul „siderurgiștilor”, iar pe contraatac, Tavares a punctat în minutul 90+5.

Astfel, Steaua a câștigat cel de-al treilea titlu consecutiv, și al 26-lea din istorie. Mureșenii puteau învinge în campionat pentru prima dată, mai mult, din postura de nou promovată.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News