Evenimentul Zilei > Actualitate > Steagul Ungariei, plimbat de extremiştii maghiari pe străzile din Sfântu Gheorghe
Steagul Ungariei, plimbat de extremiştii maghiari pe străzile din Sfântu Gheorghe

Steagul Ungariei, plimbat de extremiştii maghiari pe străzile din Sfântu Gheorghe

Un steag al Ungariei, demn de Cartea Recordurilor a fost plimbat pe străzile din Sfântu Gheorghe.

Potrivit Antena 3, extremiştii moderaţi din UDMR şi extremiştii radicali din PCM şi-au dat mâna şi susţin acţiuni cu rol provocator.  Într-o intervenţie telefonică, bloggerul Dan Tănasă a spus că "plimbarea" drapelului Ungariei prin oraşul Sfântul Gheorghe în ultimele două zile, liderii UDMR Covasna, Tamás Sándor şi Antal Árpád, au îndemnat populaţia de etnie maghiară să se adune în faţa Prefecturii.

De altfel Dan Tănasă a scris pe blog că în oraș au fost împărțite manifeste prin care locuitorii maghiari sunt îndemnați să se adune în fața Prefecturii Covasna pentru a cânta imnul Ungariei şi că au fost autorizate adunări în fața Prefecturii Covasna pentru zilele de 19 și 22 decembrie.

"Acţiunile sunt organizate de către UDMR şi PCM. În ultimele două zile, liderii UDMR Covasna, Tamás Sándor şi Antal Árpád, au fost în faţa Prefecturii, au intonat imnul Ungariei şi au îndemnat populaţia de etnie maghiară să se adune în faţa Prefecturii. Extremiştii moderaţi din UDMR şi extremiştii radicali din PCM şi-au dat mâna şi susţin aceste acţiuni care nu au alt rol decât acela de a provoca", a spus Dan Tănasă, la Antena 3.