Statul prea mult pe scaun, dăunător pentru sănătate. Sedentarismul provoacă afecțiuni grave

Statul prea mult pe scaun, dăunător pentru sănătate. Sedentarismul provoacă afecțiuni grave Statul prea mult pe scaun, dăunător pentru sănătate. Care este soluția. Sursa foto Arhiva EVZ

Medicii au declarat că statul prea mult pe scaun este foarte periculos pentru sănătate și că oamenii nu trebuie să uite să facă mișcare. Există mai multe soluții pentru cei care lucrează la birou.

Medicii au declarat că statul prea mult pe scaun este foarte periculos pentru sănătate. Sedentarismul poate afecta grav organismul, de la împiedicarea fluxului sanguin până la creșterea riscului de boli de inimă și diabet de tip 2. Cei care lucrează ore în șir la birou trebuie să meargă pe jos cât mai des.

Activitatea fizică regulată poate reduce o parte din impactul negativ al sedentarismului, nu îl poate anula în totalitate. Un nou studiu a constatat exercițiile fizice sunt extrem de benefice pentru cei care stau foarte mult pe scaun. Strategia de puțină mișcare, dozată pe parcursul zilei, este cunoscută și sub denumirea de „gustări de exerciții”.

150 de minute de sport

Cercetătorii recomandă 150 de minute pe săptămână de activitate fizică moderată până la intensă. Sportul poate contracara problemele aduse organismului de la statul pe scaun, pe perioade prelungite. Nu trebuie să mergi la sală, yoga sau la aerobic pentru a combate sedentarismul.

Ne puteți urmări și pe Google News
Sport, mișcare, exerciții fizice

Cum să evităm efectele nocive ale statului pe scaun. Sursă: Dreamstime

„Aceasta este partea frumoasă: vorbim despre activități care te fac să respiri puțin mai greu, cum ar fi mersul rapid, grădinăritul sau urcarea unui deal. Doar 20 de minute pe zi sunt suficiente, adică o mică plimbare de 10 minute de două ori pe zi”, a declarat Edvard Sagelv, cercetător la Universitatea Arctică din Norvegia și autorul principal al studiului, pentru NBC.

Șederea îndelungată, un pericol pentru sănătate

Un alt studiu, publicat în The British Journal of Sports Medicine, sugerează că 30 până la 40 de minute pe zi de activitate moderată până la intensă contracarează daunele cauzate de șederea îndelungată. Cercetătorii au declarat că fiecare minut de sport contează.

„Activitatea fizică de intensitate cel puțin moderată, echivalentă cu recomandările actuale ale Organizației Mondiale a Sănătății (150 până la 300 de minute de activitate de intensitate cel puțin moderată pe săptămână pentru adulți), pare să atenueze riscul de deces asociat cu sedentarismul ridicat”, a declarat autorul principal al studiului, Ulf Ekelund, profesor la departamentul de Medicină Sportivă de la Școala Norvegiană de Științe Sportului din Oslo.

Propriul plan de exerciții

Cercetătorii subliniază că fiecare persoană ar trebui să își facă propriul plan de exerciții, în funcție de rutina zilnică. Puteți să vă plimbați prin parc, să mergeți pe jos de la muncă, să săriți coarda, să mergeți cu bicicleta sau să alergați câteva minute.