Evenimentul Zilei > International > Adio vizite la Statuia LIbertăţii! Cine nu mai are voie să viziteze cel mai faimos monument al Americii
Adio vizite la Statuia LIbertăţii! Cine nu mai are voie să viziteze cel mai faimos monument al Americii

Adio vizite la Statuia LIbertăţii! Cine nu mai are voie să viziteze cel mai faimos monument al Americii

De la jumătatea lunii mai, la Statuia Libertăţii vor fi interzise grupurile organizate de turişti. Motivul este unul bizar: Vizitatorii în grup organizat sunt prea zgomotoşi, iar în final s-a decis să nu li se mai permită accesul pe insulă.

Vizitarea Statuia Libertăţii de către mii de turişti în grupuri organizate, va fi imposibilă peste două săptămâni. National Park Service, care gestionează insula unde se află cel mai faimos monument al Americii, dar şi vizitele în vecina Ellis Island, a luat o hotărâre drastică: de la jumătatea lunii mai va interzice accesul grupurilor organizate, cu ghizi turistici. Interdicţia va privi accesul la punctul de observaţie al Statuii Libertăţi şi transferul cu vaporaşul la Muzeul de istorie a imigraţiei din Ellis Island. ''Supra aglomeraţia – a explicat un purtător de cuvânt – şi degradarea mediului ambiental ne forţează să luăm o astfel de decizie''.

Faţă de acum 10 ani, vizitatorii sosiţi prin intermediul tururilor organizate s-a mărit de 6 ori, ajungând la 280.000/an. În fiecare zi vin prin intermediul acestor excursii cel puţin 1.000 de turişti: sunt doar o parte din cei 20.000 de vizitatori în medie, potrivit responsabililor sitului, care crează probleme de trafic şi probleme la intrări.

Ghizii turistici sunt acuzaţi că vorbesc cu voce prea puternică, aproape urlând, deranjând liniştea parcului. ''Puteau fixa un cod de conduită care să fie respectat'', se plânge un membru al Asociaţiei ghizilor din turism din New York, aşa ''toate ponoasele le tragem noi. Va fi o mare pierdere pentru turişti!''.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: