Internet oriunde pe glob. Mișcarea care schimbă totul la nivel de tehnologie

Sateliții Starlink. Sursa foto: Wikipedia

Starlink, un serviciu de internet prin satelit dezvoltat de SpaceX, promite un dizpozitiv cu internet oriunde pe glob. Versiunea compactă a Starlink Mini, funcționează cu energie continuă și are dimensiunile unui laptop. Aceasta are un router Wi-Fi care funcționează bărci, avioane și comunități izolate din peste 75 de țări.

Elon Musk consideră că e o inovație revoluționară

Dispozitivul poate oferi viteze de peste 100 Mbps. CEO-ul SpaceX, Elon Musk, a declarat că este o inovație revoluționară și că durează mai puțin de cinci minute să îl configurezi. „Acest produs va schimba lumea”, a afirmat CEO-ul SpaceX.

Elon Musk. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Kitul Mini consumă în medie doar 20-40W și necesită o sursă de alimentare USB-C PD cu o putere nominală minimă de 100W (20V/5A). Starlink Mini are doar 1,1 kilograme fără cabluri și este rezistent la praf și ploaie. Poți să te și scufunzi cu el, a mai spus Musk.

Cât costă kitul Starlink

În SUA, kitul costă 599 de dolari, plus un abonament lunar. În țara condusă de Joe Biden, compania oferă un număr limitat de kituri, la prețuri mai mari. În alte state, kitul costă mult mai puțin.În America de Sud, același kit este disponibil la prețul de 200 de dolari.

Sursa foto: Instagram

Obiectivul Starlink este de a reduce prețurile și să atragă cât mai mulți cumpărători. Dispozitivul se găsește deja în Columbia, El Salvador, Guatemala și Panama, potrivit Adevărul.

Ce este Starlink

Starlink este o constelație de sateliți construită de SpaceX cu scopul de a oferi acces la internet prin satelit. Constelația este formată din mii de sateliți de dimensiuni reduse plasați pe orbita joasă a Pământului, care funcționează în combinație cu stațiile de emisie-recepție terestre. Mulți sateliți ar putea fi vânduți în scopuri militare,științifice sau exploratorii.

Costul total al investiției este de de aproximativ 10 miliarde de dolari. Dezvoltarea produselor a început în 2015, iar primele două prototipuri au fost lansate în februarie 2018. Un al doilea set de sateliți de testare și prima implementare a unei părți din constelație a avut loc pe 24 mai 2019.