Evenimentul Zilei > Actualitate > Stanciu și Chipciu i-au luat fața lui Mircea Lucescu, în Liga Europa. „Mi-a mulțumit pentru pase”
Stanciu și Chipciu i-au luat fața lui Mircea Lucescu, în Liga Europa. „Mi-a mulțumit pentru pase”

Stanciu și Chipciu i-au luat fața lui Mircea Lucescu, în Liga Europa. „Mi-a mulțumit pentru pase”

Anderlecht Bruxelles s-a impus, aseară, pe teren propriu, cu 2-0, în fața lui Zenit Sankt Petersburg, în turul „16”-imilor Ligii Europa.

Astfel, duelul românilor a fost câștigat de echipa lui Nicușor Stanciu și Alex Chipicu, care a luat un avans important pentru calificare în „optimi”, după succesul în fața grupării antrenate de Mircea Lucescu.

Stanciu nu a fost folosit în ultima etapă de campioant, dar tenincianul Rene Weiler a fost răsplătit de român, după ce a pasat decisiv la deschiderea scorului şi a participat şi la faza golului de 2-0. „A fost un meci bun pentru noi. Nu ştiu dacă eram favoriţi, deşi unii ne considerau astfel, fiind primul meci al lui Zenit în acest an. Mă bucur că echipa mea a câştigat şi am luat o opţiune importantă pentru calificare. Nu ne-am propus să jucăm pe contraatac, dar Zenit a avut o posesie foarte mare. Noi am reuşit nişte contraatacuri perfecte. Se întâmplă des să facem asta, la fel facem şi în campionat în multe meciuri. Vom avea un retur foarte greu în Rusia, iar Zenit are jucători buni şi o echipă bună. Calificarea nu e jucată încă. Ei vor fi şi mai motivaţi acolo, cu siguranţă.

Mă bucur că am jucat, nu vreau să comentez despre poziţia pe care joc. Încerc să joc pe orice poziţie, important e să dau randament când intru pe teren, indiferent unde mă pune antrenorul. Frank (nr. Acheampong) mi-a mulţumit pentru pase, a fost şi el mulţumit că a marcat. Cred că a fost primul lui meci de când a venit de la Cupa Africii şi a fost bine, a declarat Stanciu la finalul partidei. Returul va avea loc la St. Petersburg pe 23 februarie.