Evenimentul Zilei > Sport > STANCIU, cel mai scump produs al fotbalului românesc
STANCIU, cel mai scump produs al fotbalului românesc

STANCIU, cel mai scump produs al fotbalului românesc

Steaua și Anderlecht au ajuns, ieri, la un numitor comun în privința transferului mijlocașului. În schimbul românului, clubul din Bruxelles va scoate din buzunar suma de 9,8 milioane de euro.

Fotbalul din România a fost, ieri, eclipsat de un transfer de senzație, reușit și de această dată de Steaua. După lungi tatonări, Gigi Becali l-a vândut pe Nicușor Stanciu (23 de ani) la Anderlecht Bruxelles în schimbul sumei de 9,8 milioane de euro.

Chiricheș și Gardoș, detronați

Astfel, tranzacția efectuată la palatul lui Becali a dat încă o dată roade pentru steliști care au realizat cel mai scump transfer din istoria fotbalului românesc. Înaintea mutării lui Stanciu, „roșalbaștrii” se lăudau cu vânzarea jucătorilor Vlad Chiricheş, pentru 9,5 milioane de euro (la Totteham) şi Florin Gardoş, pentru 6,8 milioane de euro (la Southampton).

Revenind la Stanciu, înțelegerea celor două tabere pentru m i j l o ca ș u l român este următoare: Steaua va încasa 7,8 milioane de euro, urmând să primească alte două milioane în funcție de performanțele jucătorului. Vicecampioana României va primi patru milioane de euro pe loc, alte 3,8 milioane de euro după 10 luni și încă două milioane de euro dacă Nicușor va evolua cel puțin în jumătate dintre partidele belgienilor în oricare dintre sezoanele petrecute la Anderlecht.

Belgienii, impresionați de Becali

Practic, Gigi Becali i-a forțat pe belgieni să bage mâna adânc în buzunare. Inițial, oficialii lui Anderlecht i-au transmis latifundiarului din Pipera că sunt dispuși să plătească șapte milioane de euro pentru Stanciu, dar patronul Stelei le-a transmis că sub zece milioane nu-l lasă se plece de la echipă. „Ei la telefon mi-au spus 7 milioane plus două milioane. Când au venit aici leam spus că-mi pot da 8 plus 2 milioane, nu? Mi-au zis că n-au mai negociat cu nimeni așa cum au făcut-o cu mine. La vremea când l-am luat, am dat 1 milion de euro pe Stanciu. Zicea lumea că sunt nebun, uite că acum iau 10 milioane”, a declarat Gigi Becali.

Acum, Stanciu va fi coleg la Anderlecht și cu Alex Chipciu, achiziționat la începutul verii, tot de la Steaua.