Evenimentul Zilei > Actualitate > Stai în București și ai planuri de Crăciun și Revelion? Uită-le! Anunț de ultim moment
Stai în București și ai planuri de Crăciun și Revelion? Uită-le! Anunț de ultim moment

Stai în București și ai planuri de Crăciun și Revelion? Uită-le! Anunț de ultim moment

Vor fi sărbători mai puțin fericite, în acest an, din cauza restricțiilor impuse de autorități în timpul pandemiei de coronavirus.

În București s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, 1867 de noi îmbolnăviri. Pentru prima dată, rata de infectare a trecut de 7 la mia de locuitori, iar incidența este cea mai mare din întreaga țară, conform datelor transmise, vineri, de Grupul de Comunicare Strategică. Deocamdată, Capitala nu intră în carantină, dar măsurile de control se vor înăspri, conform prefectului Traian Berbeceanu, care a atras atenția că oamenii nu mai respectă regulile sanitare.

Controale peste controale în perioada următoare

„Din nefericire în cursul zilei de azi am sărit la incidență un pic peste 7. Probabil am ajuns in această situație și pentru că normele sanitatre și restricțiile nu sunt respectate așa cum ar trebui. Cred cu tărie și din analizele pe care le-am făcut pe prefectura București, credem că respectând cu strictețe măsurile existente în acest moment vom avea în perioada următoare o scădere a cazurilor. Și astăzi am solicitat intensificarea controalelor ce vizează respectarea măsurilor”, a afirmat Traian Berbeceanu la Antena 3.

La cumpărături nu se mai respectă normele sanitare

După o întâlnire avută cu reprezentanți ai marilor magazine și ai marilor centre comerciale din Capitală, s-a ajuns la concluzia că oamenii s-au relaxat și nu mai sunt la fel de vigilenți în ultima perioadă. „Reprezentanții marilor magazine au constatat că, în general, clienții respectă mai puțin controalele impuse. Va fi triaj epidemiologic la intrare, limitarea numărului de clienți, respectarea culoarelor din unitatea respectivă, respectarea distanței la cozi.”

În ceea ce privește sărbătorile de Crăciun și Revelion, prefectul a transmis că oamenii ar trebui să stea în casă. „Există interdicția de circulație după ora 23.00. Aceste sărbători vor fi puțin altfel, este greu, dar sunt măsuri de sprijin, nu de pedepsire a populației. Trebuie să respectăm normele. Cel mai bine, anul acesta fără artificii. Pentru că, aprinse în balcon, ele pot să creeze probleme”, a mai transmis Traian Berbeceanu.