În ciuda acestui aspect, pe stadionul Steaua echipele care vor evolua la București se vor putea antrena fără probleme.

În momentul ăsta se lucrează la fundaţii. Zona de gradene şi de tribune. Sunt fundaţii izolate. Sub tribuna VIP va fi şi parcarea subterană. 20 mai 2020 e termenul nostru pentru a folosi stadionul ca teren de antrenament. Finalizat nu o să fie stadionul pe 20 mai.

Se va putea folosi pentru antrenament. În perioada respectivă se va putea intra pe teren şi nu vor exista aceste probleme (n.r întrebat dacă şantierul nu va reprezenta un inconvenient pentru echipele sosite la Bucureşti). Vor fi mai multe zone care nu vor fi gata la momentul respctiv, dar terenul se va putea folosi pentru antrenament", a spus unul dintre constructori, citat de Telekom Sport.

Dorim ca aceste stadioane să fie gata și vor fi gata pentru EURO 2020. Chiar dacă nu vor fi gata în totalitate și vor fi gata în proporție de 90%, dacă vom avea de pus două prosoape, trei ghivece și trei cearceafuri, asta nu înseamnă că nu vor fi folosite pe durata întregului Campionat European.

Acesta este manualul pe care Guvernul României l-a prezentat în primăvara lui 2014 către UEFA, în baza căruia ne-au fost acordate organizarea celor patru meciuri. Trei în grupă și unul în optimile de finală. În acest manual nu este prevăzută calea ferată. Primul studiu de fazabilitate a fost terminat în 2008 și acest proiect a stat undeva în sertar până în 2018, când noi l-am preluat în comitetul interministerial și am zis să putem să facem încă un obiectiv având ca și motiv EURO 2020”, declara Gică Popescu.

 

Te-ar putea interesa și: