Destin RUINAT de protocolul SRI-PÎCCJ. ANOMALIA stipulată în acte şi care l-a transformat pe Coldea în CĂLĂUL ofiţerilor SRI

Destin RUINAT de protocolul SRI-PÎCCJ. ANOMALIA stipulată în acte şi care l-a transformat pe Coldea în CĂLĂUL ofiţerilor SRI

Protocolul dintre SRI şi PICCJ, care a fost desecretizat vineri după dezvăluirile şi mărturiile în serie făcute cu ajutorul mass-mediei, a scos la suprafaţă multe aspecte controversate.

O prevedere din acest protocol se referă la obligativitatea procurorului de a furniza SRI orice fel de date şi informaţii privind implicarea unor cadre ale Serviciului Român de Informatii în comiterea de infracţiuni. Este vorba despre art. 7 alin. (2) din protocolul SRI-PICCJ, din capitolul “Responsabilitatile Parchetului”, care stabileşte următoarele:

“(2) Pune la dispozitia Serviciului, datele si informatiile referitoare la implicarea unor cadre militare sau salariati civili ai acestuia in pregatirea sau savarsirea de infractiuni, daca apreciaza ca, prin aceasta, nu se impiedica sau ingreuneaza aflarea adevarului in cauza”.

Procurorul a fost transformat într-un informator al SRI, el trebuind să raporteze la SRI orice ajunge în posesia sa şi îl implică pe ofiţerul SRI.Luju.ro a prezentat un caz concret care arată cum se punea în aplicare art. 7 din protocolul SRI-PICCJ.

Cazul îl are în centru pe fostul ofiţer SRI Daniel Florea (foto), îndepărtat din serviciu după ce a intrat pe lista neagră a conducerii de la Bucureşti în frunte cu George Maior şi Florian Coldea.

În 24 iunie 2014, maiorul (r) SRI Daniel Florea a formulat la DNA un denunţ în care a acuzat implicarea unor ofiţeri ai Serviciului în acte de corupţie, în frunte cu fostul şef al Direcţiei Judeţene de Informaţii Prahova, colonelul Marin Constantin. Totodata, Daniel Florea a oferit detalii despre imixtiunea Serviciului în Justiţe, dar şi despre existenţa acoperiţilor în magistratură.

Denunţul lui Daniel Florea, prin care aceasta a semnalat implicarea unor ofiţeri SRI în acte de corupţie, a ajuns chiar la SRI. A fost trimis chiar de şeful Secţiei militare din DNA de la acea vreme, generalul Ion Alexandru.

Deci, un ofiţer SRI a reclamat posibile fapte de corupţie ale unor alţi ofiţeri SRI, iar denunţul său de la DNA a ajuns chiar la SRI. Practic, cei vizaţi de denunţ au fost puşi în gardă chiar de către cei care erau nevoiţi să îi ancheteze, printr-o încălcare gravă a secretului anchetei. Aşa funcţiona protocolul SRI-PICCJ, susţine luju.ro.

Adresa generalului Ion Alexandru din DNA trimisă la SRI:

“Catre Servicul Roman de Informatii,

Va trimitem alaturat, spre informare, denuntul formulat la data de 24.06.2014 (inregistrat sub nr. 83/P/2014 la Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari), de numitul FLOREA DANIEL, fiul lui..., domiciliat..., intrucat prin acuzatiile formulate face trimitere si la ofiteri din cadrul institutiei dumneavoastra.

In interesul solutionarii acestei cauze, va rugam sa ne precizati:

1.daca denuntatorul sus-mentionat este ofiter activ SRI si daca da, gradul si functia detinute;

2.daca datele si informatiile din cuprinsul denuntului au caracter clasificat sau nepublic, care anume si nivelul lor de clasificare;

3.daca pasajele citate de denuntator sunt corect redate si provin din documentele interne ale SRI;

4.daca denuntatorul, in virtutea atributiilor sau sarcinilor de serviciu aferente functiei sale, avea sau nu acces la aceste informatii;

5.daca institutia dumneavoastra a fost informata de catre denuntator cu privire la acuzatiile formulate impotriva colonelului Marin Constantin, inainte de a se adresa Directiei Nationale Anticoruptie;

6.orice alte date si informatii referitoae la aspectele prezentate de numitul FLOREA DANIEL in denuntul sau din 24.06.2014, necesare pentru stabilirea corecta si completa a situatiei de fapt.

Procuror militar sef Sectie

general maior Ion Alexandru”