Evenimentul Zilei > Actualitate > SRI face angajări și scoate la concurs mai multe posturi. Ce condiții trebuie să îndeplinească viitori ofițeri
SRI face angajări și scoate la concurs mai multe posturi. Ce condiții trebuie să îndeplinească viitori ofițeri

SRI face angajări și scoate la concurs mai multe posturi. Ce condiții trebuie să îndeplinească viitori ofițeri

SRI are nevoie de personal, face angajări și scoate la concurs mai multe posturi. Care sunt cerințele la care trebuie să răspundă candidații.

Serviciul Român de Informații (SRI) face angajări și scoate la concurs mai multe posturi pentru cei interesați. Instituția caută ofiţeri operativi şi analişti, specialişti IT&C și specialişti lingvişti.

„Ofițerul operativ are misiunea importantă de a culege informații. Și pentru aceasta trebuie să îşi poată crea acces în mediile cu relevanţă pentru securitatea naţională.

La baza activităţii sale se află, în esență, abilitatea de a iniţia, dezvolta şi menţine relaţii de încredere cu surse secrete umane. Pentru a performa în această activitate, ofiţerul operativ trebuie să dea dovadă de inteligenţă socială şi comunicaţională superioară, atenţie distributivă, calm, echilibru, curiozitate, creativitate şi atenţie la detalii.” Se precizează pe siteul SRI.

SRI face angajări și oferă detalii despre posturile scoase la concurs

„Ofițerul analist privește lumea, îi înțelege tendințele, îi descifrează relațiile de cauzalitate și îi anticipează evoluțiile. Mai exact, analistul evaluează informațiile culese de ofițerul operativ, sesizează schimbări şi tendinţe în manifestarea ameninţărilor, schiţează scenarii de evoluţie, evidenţiază implicaţii şi indică eventuale variante de acţiune în raport cu fiecare scenariu prognozat.

Deşi aparent simplu, este vorba de un proces de rafinare foarte complex. Care necesită atât inteligenţă, gândire critică şi creativitate, cât şi o foarte bună cultură generală şi cunoaştere a domeniului analizat. Produsul analitic este pus la dispoziţia beneficiarilor legali, în timp util şi în funcţie de aria de competenţă. Pentru a-i sprijini în adoptarea unor măsuri adecvate de protejare sau promovare a intereselor naţionale.

Candidații trebuie să treacă de etapele specifice de selecție

Candidaţii interesați să ocupe un post de ofițer operativ sau ofițer analist trebuie să îndeplinească condiţiile de încadrare în Serviciul Român de Informaţii. Și să promoveze toate etapele specifice de selecţie.

Candidații declarați admiși vor urma cursurile de licenţă, master profesional sau postuniversitare de formare şi dezvoltare continuă organizate de către Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”. La finalizarea cărora vor fi repartizați într-o unitate a SRI.” Sunt detaliile oferite de SRI.