SRI face angajări. Posturile scoase la concurs și portretul candidatului ideal

SRI face angajări. Posturile scoase la concurs și portretul candidatului ideal SRI. Sursa foto: Arhiva EVZ

Serviciul Român de Informații (SRI) face angajări masive. Reprezentanții instituției au publicat o listă cu posturile vacante pentru recrutarea de personal civil și militar.

Candidații interesați să ocupe un post de ofițer operativ sau ofițer analist trebuie să îndeplinească condițiile specifice cadrelor militare, dar  și să promoveze toate etapele specifice de selecție. Cei  care promovează integral toate probele  concursului  şi sunt declarați admiși în urma examenului/concursului de admitere vor urma cursurile de licenţă, masterat profesional sau postuniversitare de educație permanentă organizate de către Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”. După finalizarea cursurilor, absolvenții  vor fi repartizați într-o unitate a SRI.

SRI face angajări. „Nu vei purta pelerină, dar vei avea ocazia să realizezi lucruri mărețe”

Oficialii SRI spun că viitorii colegi vor avea ocazia să contribuie masiv în societate, prin rolul special care îl au pentru securitatea națională. Astfel, candidații interesați se pot înscrie în procesul de selecție prin transmiterea unui CV la adresa de mail hr.tehnic@sri.ro cu titlul, după caz, „Licență/studii postliceale domeniul tehnic Nume și prenume”, cu precizarea, în corpul e-mail-ului, a localității unde le este mai facilă contactarea de către un reprezentant HR al SRI.

Ce posturi cu încadrare directă sunt scoase la concurs de SRI

SRI a scos a concurs mai multe posturi. Sursă Foto: SRI

SRI a scos a concurs mai multe posturi. Sursă Foto: SRI

Potrivit SRI, sunt căutați specialiști precum:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Administrator infrastructuri de comunicații
  • Administrator infrastructuri de domenii
  • Administrator infrastructuri de radiocomunicații
  • Administrator infrastructuri software
  • Administrator sisteme informatice şi de comunicații
  • Analist FORENSIC securitate cibernetică
  • Analist Malware
  • Analist securitate IT&C – L1 SOC
  • Analist trafic
  • Arhitect aplicații software
  • Inginer electronist
  • Specialist în evaluarea securității IT&C
  • System Analyst

Candidații declarați admiși și care au mai urmat o formă de pregătire similară (program de studii universitare de licență) cu suportarea cheltuielilor de la bugetul de stat, trebuie să achite contravaloarea serviciilor de școlarizare de care au beneficiat anterior la instituția de învățământ superior care a asigurat școlarizarea, transmite SRI.

Cu ce se ocupă un ofițer operativ

Întruct activitatea celor de la SRI pare „învăluită” în mister, reprezentanții acestei instituții au făcut o remarcă ludică cu privire la activitatea lor: „nu vei purta pelerină”. În schimb, au explicat cu ce se ocupă un ofițer operativ.

Ofițerul operativ are misiunea importantă de a culege informații și pentru aceasta trebuie să își poată crea acces în mediile cu relevanță pentru securitatea națională. La baza activității se află abilitatea de a recruta o persoană și de a o convinge să furnizeze informații importante. Pentru a performa în această activitate, ofițerii operativi trebuie să găsească semnificațiile ascunse în detalii aparent minore, să aibă o bună cunoaștere a limbajului non-verbal și o înțelegere fină a psihologiei umane, a precizat SRI.