SRI, în alertă din cauza unui bagaj suspect. Intervenție urgentă a trupelor speciale

SRI, în alertă din cauza unui bagaj suspect. Intervenție urgentă a trupelor speciale

Serviciul Român de Informații(SRI)și Serviiciul pentru Acțiuni Speciale au intrat în alertă, vineri seara, 19 aprilie, din cauza unei serviete abandonată în parcarea unui supermarket din Focșani. Întrucât în aceste cazuri, procedura este verificarea de către pirotehniști, forțele de ordine au fost apelate de urgență.

SRI, în alertă din cauza unui bagaj suspect. Intervenție urgentă a trupelor speciale

VALIZA

Sursă foto: Pixabay

Intervenția specială privind verificarea bagajului suspect a fost confrmată de Poliția Vrancea, menționează news.ro.

„În urma unui apel 112 prin care a fost sesizată prezenţa unei genţi tip servietă, abandonată în parcarea unui supermarket din municipiul Focşani, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea a dislocat de urgenţă la faţa locului echipaje din sistemul de ordine şi siguranţă publică şi poliţie rutieră, alături de poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, în vederea izolării perimetrului zonei, evaluării riscurilor şi luării tuturor măsurilor pentru protejarea populaţiei”, a anunţat IPJ Vrancea, conform sursei citate.

Ulterior, s-a stabilit că servieta era goală, însă, nu se cunoaște proprietarul acesteia și de ce a fost lăsată în parcarea supermarketului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bagajele suspecte se verifică de specialiștii SRI

SRI

Sursa foto: arhiva EVZ

În ultima perioadă, s-au înregistrat mai multe amenințări cu bomba, în mai multe județe ale țării, iar în contextul geopolitic actual, toate structurile din cadrul MAI, de Apărare, din România, dar și din statele europene au luat măsuri suplimentare de securitate.

În ceea ce priește bagajele abandonate în locuri publice, procedura este clară: specialiștii pirotehniști le verifică, pentru a nu exista materiale explozive, care să pună în pericol siguranța publică.

În ultima perioadă, acțiunile SRI au vizat:

  • încercări de penetrare informativă a instituțiilor cu responsabilități în domeniul apărării și securității, cu derularea de acțiuni pentru obținerea informațiilor de interes;
  •  culegerea de informații referitoare la măsurile dispuse de România în contextul conflictului din Ucraina, privind exercițiile naționale și multinaționale desfășurate, prezența aliată pe teritoriul național, tehnica și echipamentele dindotare;
  • penetrarea infrastructurilor critice de comunicații și informatice;
  • subminarea, prin dezinformare și propagandă a încrederii românilor în Armată și aliați, în factorul decizional și în capacitatea instituției militare naționale de a-și îndeplini misiunile, prin derularea unor acțiuni asociate agresiunilor informaționale.