Sporul de stat pe scaun. Cine sunt fericiții bugetari care îl încasează

Sporul de stat pe scaun. Cine sunt fericiții bugetari care îl încasează Sursa foto: dreamstime.com

Consiliul Județean Neamț a votat la finalul lunii iunie pentru acordarea unui spor de stat pe scaun pentru angajații de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

La ședința Consiliului Județean Neamț, care a avut loc în data de 29 iunie 2023, consilierii județeni au votat pentru acordarea unui spor de stat pe scaun, pentru angajații de la DGASPC.

Din cuprinsul Hotărârii de Consiliu Județean rezultă că toți angajații vor primi un număr de șapte zile de concediu de odihnă, în plus la cele pe care le au deja.

În motivarea proiectului de HCJ se arată că toți angajații acestei instituții sunt expuşi unor „riscuri“, pentru că stau mult pe scaun, la monitoare şi la volan, astfel că pot căpăta afecţiuni medicale, inclusiv boli hemoroidale.

Ne puteți urmări și pe Google News

USR s-a abținut

Proiectul a fost supus la vot după ce a fost introdus pe ordinea de zi, prin semnătura actualului președinte al Consiliului Județean Neamț, Ioan Asaftei.

Deși proiectul a trecut la vot, consilierii de la USR Neamț au votat împotrivă motivând că tot județul va fi din nou ținta ironiilor.

„Vom fi din nou ţinta glumelor şi ironiilor la nivel naţional. Şi nu pentru că a ars spitalul, a căzut vreun pod sau a mai fugit careva, ci din cauza încăpăţânării actualului preşedinte al CJ Neamţ de a iniţia un proiect prin care se încearcă acordarea a 7 zile de concediu suplimentar întregului personal de la Centrele pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi Târgu Neamţ, Oşlobeni şi Bozieni“, declara recent consilierul județean USR Laurenţiu Creţu.

Angajații vor avea drepturi egale

La rândul lui, preşedintele CJ Neamț, Ioan Asaftei, ales în locul condamnatului Ionel Arsene, crede că prin acest proiect toți angajații din domeniul asistenței sociale vor fi egali în drepturi.

Asaftei a mai comentat că angajații de la centrele din Roman, Păstrăveni și Războieni au în plus la concediul de odihnă cuprins între opt și zece zile lucrătoare.

„Votul din şedinţa de pe 29 iunie (...) a fost în acord şi cu concluziile măsurătorilor realizate de Direcţia de Sănătate Publică  Suceava şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ, care prevăd că salariaţii respectivi îşi desfăşoară activitatea în condiţii de muncă deosebite - vătămătoare, grele sau periculoase“, a declarat Asaftei, pentru Adevărul.