Pacienții Spitalului Județean Alba, monitorizați wireless. Datele sunt transmise în timp real
- Iulia Moraru
- 23 februarie 2024, 20:09
Datorită tehnologiei de ultimă generație recent implementate în Spitalul Județean de Urgență Alba, bolnavii nu mai sunt restricționați să stea la pat, legați de aparate, ci vor putea să se miște în timp starea lor de sănătate e monitorizată ce sunt monitorizați de medici.
Așadar, pacienții internați în secția de Cardiologie de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia beneficiază de monitorizare wireless.
Pacienții de la Spitalul de Urgență Alba Iulia, monitorizați prin intermediul unei aplicații
Acum, medicii au posibilitatea să îi monitorizeze pe pacienți în orice moment și în orice loc.
Prin intermediul unui dispozitiv purtat de pacienți, medicii cardiologi de la Spitalul Județean Alba Iulia pot monitoriza constant starea acestora. Sistemul transmite în timp real date despre parametrii cardiaci ai bolnavilor.
Momentan, sunt disponibile nouă dispozitive de acest fel destinate pentru monitorizarea pacienților. Software-ul poate gestiona câteva zeci de astfel de aparate.
Prin investiția de aproape 5,7 milioane de lei, secția de Cardiologie din Alba, în special cea a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, a fost modernizată complet.
„Toată finanţarea de aproape 5,7 milioane de lei a fost asigurată de către Consiliul Judeţean Alba. Din această sumă, 2,5 milioane de lei s-au folosit pentru partea de construcţii, iar restul pentru dotări.
Sunt șapte saloane cu câte patru paturi şi un salon cu o rezervă de dou paturi. Secţia are zece medici, dintre care trei medici primari şi șapte medici specialişti, 21 de asistenţi medicali principali, șapte infirmiere, trei îngrijitoare de curăţenie, un statistician medical şi un registrator medical”, a declarat managerul SJU Alba Iulia, Diana Mârza, anul trecut pentru Adevărul.
Secția de Cardiologie dispune de un cabinet de explorări funcţionale
După modernizare, secția de Cardiologie din Alba-Iulia este dotată cu un cabinet de explorări funcționale, inclusiv o bandă de alergat, o bicicletă pentru testarea efortului, un defibrilator, un aparat EKG, holter EKG și holter TA.
De asemenea, conform managerului, secția dispune de o sală de tratament, o magazie pentru materiale, un cabinet medical, mai multe depozite, o sală de mese și un birou administrativ.
În plus față de echipamentele specifice secției, există și dotări generale menite să asigure siguranța și confortul pacienților.
Acestea includ o instalație de supraveghere video pentru căile de acces, o rețea de internet (hotspot Wi-Fi), iluminat de securitate și veghe în conformitate cu cerințele ISU, un sistem de apel pentru asistență, un sistem de detecție și alarmare în caz de incendiu, precum și rampe medicale pentru oxigen și vacuum.