Jumătate din populația lumii suferă de hemoroizi. Cum ne ferim de boala hemoroidală

Jumătate din populația lumii suferă de hemoroizi. Cum ne ferim de boala hemoroidalăSursa foto: drleventercentre.com

Peste jumătate din populația mondială suferă de hemoroizi. Cu toate acesta, doar 30% din persoanele afectate aleg să discute un medic. Cauzele bolii hemoroidale sunt multiple: un loc de muncă static, o alimentație nesănătoasă sau chiar moștenirea genetică.

Mai bine de jumătatea din populația lumii s-a confruntat măcar o dată cu probleme legate de hemoroizi. Medicul primar, Gabriela Canschi a explicat principalele cauze care duc la apariția bolii hrmoroidale.

50% din populația lumii suferă de hemoroizi

Hemoroizii apar ca urmare a creșterii în volum a structurile vasculare prezente la nivelului canalului anal. Datele statistice indică faptul că peste 50% din populația globală suferă de hemoroizi, dar doar 30% din persoanele afectate se adresează medicilor.

Hemoroizii, ca multe afecțiuni apar în urma unui cumul de factori. Declanșarea sau agravarea bolii hemoroidale poate fi determinată de moștenirea genetică, vârsta, un regim alimentar nociv, practicarea unui anumit tip de sport, iar lista poate continua.

Una dintre cele mai frecvente cauze care pot duce la apariția hemoroizilor constă în moștenirea genetică. Moștenire pe care medicii o consideră un factor de risc, care nu poate fi influențat. Nu puține sunt cazurile în care familiile întregi suferă de hemoroizi.

Jumătatea din populația lumii suferă de hemoroizi

Sursă foto: Arhiva EvZ

Cauzele bolii hemoroidale

În situația menționată, boala hemoroidală apare de obicei ala tineri și, de regulă, este asociată cu varice la nivelul membrelor inferioare.

Al doilea factor care determină apariția hemoroizilor și asupra căruia nu avem niciun control este vârsta. Medicii specialiști susțin că odată cu înaintatea în vârstă „frecvența suferinței hemoroidale crește din cauza faptului că ligamentele de suport se laxează după 35 de ani.

De asemenea, etatea înaintată este asociată cu sedentarismul, luarea în greutate precum și prezența altor afecțiuni pentru care tratamentul poate avea a efect advers suferințoe în sfera proctologică”.

O dietă săracă în fibre alimentare, dar consistetă în grăsimi și proteine duce la apariția constipației. Constipația, la rândul ei, reprezeintă o altă cauză care poate duce la apariția sau agravarea hemoroizilor.

Cum ne putem feri de hemoroizi

Sursa foto: Arhiva EvZ

Cum ne ferim de hemoroizi

Persoanele care consumă alimente picante, cafea sau alcool în exces sunt predispuse la această afecțiune hemoroidală. Nu în ultimul sportivii care pratică echitația, ciclismul sau motociclismul sunt de asemenea vulnerabili.

În general boala hemoroidală este asociată cu meseriile statice. Cele care nu presupun multă activitate fizică. De aceea piloții, șoferii sau persoanele care lucrează la birou sunt predispuși să facă hemoroizi.

Cazul femeilor gravide reprezintă o situație particulară. Mediici specialiști susțin că sarcina este un factor apartea care ducea la apariția hemoroizilor. În acest caz, statusul hormonal și presiunea crescută intraabdominabilă poate precipita apariția simptomelor, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Pentru a preveni apariția hemoroizilor mediici recomandă un stil de viață sănătos axat pe multă mișcare, o dietă echilibrată, o hidratare corespunzătoare și, foarte important, evitarea excesului de alimente picante.

Ne puteți urmări și pe Google News