Spionaj masiv de la Răsărit. Valuri de atacuri cibernetice asupra României

Spionaj masiv de la Răsărit. Valuri de atacuri cibernetice asupra României

Operațiuni intense de spionaj, înaintea preluării de către România a președinției Consiliului UE. Specialiștii în cybernet au descoperit că amploarea acestor atacuri împotriva unor instituții românești a fost mult mai mare în 2018, decât în anii precedenți. Obiective strategice din țara noastră sunt vizate, zilnic, de atacuri cibernetice venite, în special, din țări din Europa de Est.

O analiză a specialiștilor în securitate cibernetică arată că instituții importante din România au fost vizate de spionajul cibernetic dinspre state Est europene. Deși atacuri de mică intensitate sunt înregistrate zilnic, în anul 2018 au fost stopate între trei și cinci valuri de mare complexitate îndreptate împotriva României. Specialiști în securitate cibernetică au explicat, în acest context, că atacurile de anul trecut au vizat mai multe state din Europa. În România, unul dintre aceste atacuri masive a fost descoperit de Centrul Național Cyberint, structură aflată în coordonarea Serviciului Român de Informații.

Cei care au pus la cale aceste atacuri masive au alocat fonduri uriașe, ce depășesc cu mult 100 de milioanede euro. Într-o astfel de operațiune, susțin specialiștii, sunt utilizate circa 2000 de servere. Scopul atacurilor îndreptate împotriva instituțiilor din țara noastră a fost furtul de date și informații din instituții importante ale statului, mai ales în contextual în care România a preluat, în 2019, președinția Comisiei Europene.

 

Ne puteți urmări și pe Google News