Cazul care a pus pe jar Poliția Română. Presupus spion rus, găsit fără suflare

Cazul care a pus pe jar Poliția Română. Presupus spion rus, găsit fără suflare Poliție. Sursa foto: Arhiva EVZ

Poliția din Baia Mare a deschis o anchetă, pentru a stabili cauza exactă a decesului unui presupus spion rus. Bărbatul a fost găsit fără suflare în locuința sa.

Presupusul spion rus avea 82 de ani și nu se cunosc, la acest moment, condițiile în care a decedat. Polițiștii iau în calcul toate variantele, inclusiv o  posibilă crimă. Cea care i-a alertat pe oamenii legi a fost soția sa. Din primele date, potrivit unor surse judiciare, lângă cadavrul bărbatului ar fi fost găsită o legitimație emisă de o structură de informații din Uniunea Sovietică (n.r devenită Cernăuți, oraș din Ucraina). Se presupune că bărbatul ar fi continuat legăturile cu serviciile secrete sovietice ani de zile.

Moartea misterioasă a unui presupus spion rus. Poliția Română a deschis anchetă

Descoperire macabră într-un apartament. Bărbat, găsit lângă un cadavru în putrefacție

Sursa foto: Cateyeperspective | Dreamstime.com

Deplasați la fața locului, polițiștii au stabilit că este vorba de un băimărean de 82 de ani, decedat, care la examinarea exterioară a corpului prezenta urme de violență. Cadavrul a fost transportat la morga spitalului în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzei decesului“, au transmis polițiștii, conform Antena 3.

Anchetatorii urmează să stabilească dacă a fost vorba de o sinucidere sau de omor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform sursei citate,  moartea bărbatului a fost provocată de o rană la nivelul capului, aparent cauzată de o armă improvizată. Se conturează, astfel, suspeciuni cu privire la moartea bărbatului. Mai mult decât atât, dacă legitimația găsită de anchetatori relevă că este originală, ancheta se complică, prin prisma legăturilor de spionaj pe care le-ar fi avut bărbatul în Baia Mare.

Spionajul, pedepsit în România. Oferta Marii Britanii pentru „turnătorii” lui Putin

Spionaj, Rusia

Agenți GRU identificați de The Insider. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Conform Codului Penal în vigoare,  spionajul se pedepsește cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării  unor drepturi.

Infracțiunile de spionaj se cercetează de structurile de crimă organizată. De la declanșarea războiului în Ucraina, țările care nu se află în conflict militar sunt mult mai atente cu privire la cazurile de spionaj. Marea Britanie a lansat chiar și o ofertă pentru trădătorii lui Putin: bani și cetățenie britanică, dacă vor da informații prețioase despre Vladimir Putin, președintele Rusiei.