Oamenii de știință britanici speră că medicamentul numit Abatacept ar putea deveni noul tratament pentru acest tip de diabet în următorii trei ani. Anunțul este cu atât mai important pentru britanici cu cât țara se află pe un nedorit loc 1 modnial la incidența acestei boli, cu peste 400.000 de bolnavi.

Acum, cercetătorii plănuiesc să desfășoare un studiu clinic de amploare cu Abatacept.

„Am găsit ceva nou și dacă aceste descoperiri se vor confirma la viitoarele teste, ar fi o schimbare de paradigmă în tratarea diabetului de tip 1 cu adevărat importantă, a declarat profesorul Lucy Walker, de la University College din Londra.


Orbește omenirea? Raport-bombă, detalii extrem de îngrijorătoare

Alertă! Pericol major pentru mii de bolnavi. Aceste medicamente riscă să dispară

Boala care ucide! Milioane de oameni îi cad victimă. Femeile sunt cele mai expuse


„Este foarte important dacă poți elimina boala, pentru că acest medicament nu doar că încetinește progresul efectelor bolii, dar reduce și riscurile de complicații”, a adăugat cercetătoarea britanică.

Diabetul de tip 1 are ca mecanism de manifestare distrugerea celulelor din corp care în mod normal produc insulină, lăsând astfel corpul în imposibilitatea de a produce acest hormon esențial.

Boala este tratată prin administrarea zilnică de injecții cu insulină.


Incredibila legătură dintre cafea și diabet. Se schimbă tot ce știam

Obiceiul banal care îți salvează viața. Cercetătorii dau lovitura. Descoperire de senzație

Berea previne diabetul? Mitul devoalat de cercetători


Această formă de diabet se manifestă în general încă din copilărie sau înainte de vârsta de 40 de ani, și nu este legată de obezitate.