Evenimentul Zilei > Actualitate > Spectacol în Galați. Polițiștilor le-au picat cătușele din mâini. Cum și-a bătut joc de ei un interlop
Spectacol în Galați. Polițiștilor le-au picat cătușele din mâini. Cum și-a bătut joc de ei un interlop

Spectacol în Galați. Polițiștilor le-au picat cătușele din mâini. Cum și-a bătut joc de ei un interlop

Amenzi în valoare totală de 8.000 de lei au fost aplicate unor suspecți de agresivitate. Dar asta doar după ce unul dintre bărbați a râs cu poftă de oamenii legii.

Un echipaj de poliție solicitat să se deplaseze la un bar din centrul Galațiului, a fost subiect de amuzament pentru localnici, după ce un bărbat care trebuia reținut de autoritățile locale i-a luat la palme pe oamenii legii. În timpul operațiunii polițiștilor locali, acestora le-au căzut și cătușele – de două ori.

Trei bărbați suspectați de agresivitate

Organele de Poliție locală din Galați au fost alertate după ce doi bărbați ar fi agresat doi tineri, la un bar din centrul orașului. Trei persoane au fost reținute, însă de la bun început, aceștia au fost puși pe glume. Unul dintre bărbați povestește cum a avut loc întâmplarea care a dus la intervenția autorităților.

″- A sărit unul la mine la bătaie și eu am sărit la el. Asta a fost tot.
– Probleme cu poliția ați mai avut?
– Am avut, când eram mai mic”, arată dialogul purtat între unul dintre bărbații implicați în conflict și un agent de poliție.

Acesta nu s-a dat sfiit să își exprime și frustrările. “Ești o zdreanță de om și nu știi să respecți cetățeanul orașului”, i-a spus acesta polițistului, după care a început să-l lovească.

”Pe ce bază pui tu mâna pe mine? Ia mâna de pe mine! Ia mâna de pe mine că îți BIIIP un pumn de te ia dracu! Voi pe ce bază mă opriți? Vă rog frumos să vă opriți. În ce fel a ajuns poliția noastră!”, s-a exprimat bărbatul.

Pam, pam, pam și a scăpat

După ce a refuzat să comunice autorităților numele și prenumele său, bărbatul a început să îi ironizeze pe polițiști. ″Și dacă fug, acuma ce faci? Ce faci? Fii atent aici: pam, pam, pam și-am plecat!”, a spus suspectul și a și fugit de sub ochii agenților de ordine.

În urma evenimentului, mai mulți polițiști au sărit în ajutor, însă doi dintre ei au început să alerge în direcția opusă, în loc să-l urmărească pe suspectul de agresiune. Realizând că au luat-o pe drumul greșit, polițiștii s-au redirecționat, însă au dat de un alt bucluc – nu au reușit să țină bine în mâini cătușele. Astfel, au picat o dată, au picat și a doua oară, iar suspectul a tot fugit, însă autoritățile l-au reținut până la urmă.

Valoarea amenzilor date de oamenii legii se ridică, în total, la 8.000 de lei. Cea mai mare dintre ele îl vizează chiar pe bărbatul care a ținut neapărat să facă haz de situația polițiștilor – acesta trebuia să se afle în carantină.

Două alte persoane au fost internate la secția de Psihiatrie, pe fondul atitudinii agresive, conform stirileprotv.ro.

Greșeli ca aceasta… „Se mai întâmplă”

Petrică Hahui, comandantul Poliției Locale Galați, a spus că ”datorită unei defecțiuni la sistemul de închidere al port-cătușelor, într-adevăr, (polițistului – n.r.) i-au căzut cătușele”.

Comandantul le-a luat agenților de ordine apărarea, susținând că aceștia au dat dovadă de exigență. „Se mai întâmplă. (…) Inițial pare o lipsă de exigență a polițiștilor locali. În schimb ei au procedat corect, pentru că așa cum spuneam, în situația dată, grupul era mare, erau deosebit de agresivi, recidiviști, poate prin acea atitudine parțial pasivă au prevenit un ultraj direct asupra lor”, a spus Petrică Hahui.