Cititor: Cum îmi dau seama dacă strănutul, tusea sau mâncărimea ochilor sunt simptome ale  Covid-19 sau ale unei alte afecțiuni?

Gino Martini, om de știință de la Societatea Farmaceutică Regală: Este imposibil de știut dacă stranutul sau tusea sunt simptome ale  Covid-19 sau au alte cauze. În cazul în care aveți astfel de simptome, ar fi bine să observați cu atenție evoluția stării de sănătate. De asemenea, e bine să păstrați distanța față de ceilalți și să vă spălați pe mâini în mod regulat”.

Cititoare: Ce precauții trebuie luate pentru a evita îmbolnăvirea?

Dr. Andrew Preston, expert în patogeneza microbiană de la Universitatea din Bath: „Precauțiile pe care le putea lua  împotriva expunerii la virus sunt spălarea periodică a mâinilor, distanțarea socială și dezinfectarea suprafețelor. Toate acestea ar trebui continuate până când suntem siguri că virusul a fost eradicat sau că a fost obținut un vaccin și oamenii au fost imunizați pe scară largă.”

Cititoare: Este sigur să port o mască pe față dacă am astm?

Dr. Andrew Whittamore, șef de secție Clinica Asthma. „Dacă purtați  o mască, că aerul pe care îl respirați este mai cald și mai umed. Pentru unii astmatici acest lucru ar putea declanșa simptome precum respirația șuierătoare sau chiar imposibilitatea de a respira, deoarece aerul mai cald și mai umed poate irita tractul respirator. Nvelul acestor probleme variază de la o persoană la alta.

Încercați să găsiți o mască care să funcționeze pentru dvs. și exersați purtarea acesteia pentru a vedea dacă vă agravează simptomele. Sfatul guvernului Marii Britanii este că aceste măști nu sunt obligatorii, ci recomandabile.

PAGINA ANTERIOARA