Spania și-a deschis porțile pentru turiști, dar are 50 de focare de COVID-19 active

Spania și-a deschis porțile pentru turiști, dar are 50 de focare de COVID-19 active

Spania are peste 50 de focare de COVID-19 active. Toate sunt controlate, dar numărul cazurilor a crescut cu aproape 9% de când a încetat starea de urgență, informează RRA.

Autoritățile fac apel la populație să nu renunțe la principalele măsuri de prevenire a răspândirii virusului, care a provocat în Spania moartea a peste 28.000 de oameni

În ultimele șapte zile au fost diagnosticate aproximativ 2.000 de cazuri noi de COVID-19, cele mai multe dintre ele provocate de reuniuni masive de persoane care nu au respectat măsurile fundamentale de prevenire.

O singură regiune din cele 17 este liberă de coronavirus. Este vorba despre Asturia, care în ultimele două săptămâni nu a raportat nici un caz de îmbolnăvire.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cel mai mare focar este în Málaga, unde s-au registrat peste 100 de cazuri într-un centru de primire aparținând Crucii Roșii.

Alte două focare importante sunt în Aragon și Lleida. unde cazurile sunt relaționate pentru că e vorba despre angajaţi temporari la firme de fructe și legume care lucrează și locuiesc împreună sau în apropiere unii de ceilalți.

Până în 25 iunie, în regiunile spaniole s-au realizat 3,5 milioane de teste cu reacție în lanț, potrivit Ministerului spaniol al Sănătății.

Specialiștii atrag atenția că epidemia persistă, că pandemia continuă, dar spun că identificarea unui număr mai mare de cazuri se datorează înmulțirii testelor.

Pentru a reduce cât mai multe răspândirea virusului este importantă menținerea măsurilor de igienă și a distanțării sociale, cer autoritățile spaniole.

Peste 10.564.050 de cazuri de infecţie au fost diagnosticate oficial în 196 de ţări şi teritorii de la începutul pandemiei, dintre care cel puţin 5.341.000 sunt considerate vindecate în prezent.

Numărul cazurilor diagnosticate nu reflectă însă decât o parte din numărul real al contaminărilor. Unele ţări testează numai în cazurile grave, altele utilizează testele prioritar pentru urmărire şi numeroase ţări sărace dispun de capacităţi de depistare limitate.

În lume s-au înregistrat, în utimele 48 de ore,  5.354 de decese noi şi 183.264 de cazuri noi. Ţările care au numărat cele mai multe decese sunt Brazilia cu 1.280 de morţi noi, Statele Unite (1.169) şi Mexic (648).