Totul s-a întâmplat noaptea trecută la Vama Năidăș din județul Caraș-Severin. DGA a deschis azi dimineață o anchetă de proporții după ce, în localitatea vecină, Oravița, a fost prins un cetățean sârb care transporta într-un microbuz nu mai puțin de 160 de baxuri de țigări de contrabandă.  Traficantul a fost oprit la un control, azi dimineață la ora 4.00.
Prejudiciu de 166.000 de euro

Sâmbătă dimineața DGA a început verificarea tuturor vameșilor și polițiștilor de frontieră de la PTF Naidăș, care s-au aflat pe tura peste noapte, pentru a afla cum a putut să intre în țară sârbul cu o asemenea cantitate de marfă de contrabandă. Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Caraș-Severin, sârbul transporta țigări de diferite mărci, timbrate în Serbia și Muntenegru. Valoarea prejudiciului creat la bugetul de stat se ridică la suma de aproximativ 166.000 euro.  ”Lucrători de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Caraş-Severin, au oprit pentru control un microbuz pe strada Crinilor din Oraviţa. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autovehiculul era condus de către un cetăţean sârb în vârstă de 38 ani, iar în autovehicul a fost găsită cantitatea de 1.660.000 ţigarete de diferite mărci, timbrate în Serbia şi Munte Negru sau netimbrate. Valoarea prejudiciului creat la bugetul de stat se ridică la suma de aproximativ 166000 euro. Ţigările au fost confiscate şi autoturismul a fost indisponibilizat, iar bărbatul a fost condus la sediul poliţiei unde se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă”, a declarat Ancuța Cărbunaru, ofițerul de presă al Poliției Caraș Severin.
Țigările au fost confiscate şi autoturismul a fost indisponibilizat, iar bărbatul a fost condus la sediul poliţiei unde se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă. Pentru stabilirea întregii stări de fapt la Poliția Caraş-Severin şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa se continuă cercetările.
100 de eruo șpaga, pentru fiecare bax

Conform investigatorilor, sârbul făcea parte dintr-o rețea de contrabandiști care plateau câte 100 de euro pentru fiecare bax de țigări ce erau introduse ilegal în țară. Cu alte cuvinte, 10% din valoarea mărfii.
Reprezentanții DGA Caraș Severin l-au ridicat și dus la audieri pe agentul Tămaș Grigoraș, angajat la Serviciul Poliției de Frontieră Caraș Severin, la grupa de Intervenții. Din informațiilor rezultate din anchetă, acesta  este cel care a asigurat grupării introducerea țigărilor prin vama Naidăș. El va fi pus sub acuzare și reținut. Investigațiile continuă, și colegii lui de pe tură urmând să fie duși la audieri, și, după caz, puși și ei sub acuzare.  
<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/l-uEx0-dU7g?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/Z_7Ydqh45wU?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>