SpaceX lansează cel de-al doilea satelit spion al Coreei de Sud pe fondul concurenței cu Nordul

SpaceX lansează cel de-al doilea satelit spion al Coreei de Sud pe fondul concurenței cu Nordul

Ministerul Apărării din Coreea de Sud a declarat luni că al doilea satelit spion al țării a intrat pe orbită după lansarea sa cu o rachetă SpaceX Falcon 9 de la Centrul Spațial John F. Kennedy din Florida, conform Reuters.

Un satelit spion sud-coreean a fost lansat în decembrie

Lansarea, care vine după ce primul satelit spion al Seulului a fost pus pe orbită de la baza forțelor spațiale Vandenberg din California în decembrie, a fost transmisă în direct pe platformele de socializare X și YouTube.

Racheta Falcon 9 a fost lansată duminică la ora 23.17 GMT, iar satelitul s-a separat cu succes de vehiculul de lansare 45 de minute mai târziu și a intrat pe orbita vizată, a anunțat ministerul într-un comunicat.

Satelitul spion a comunicat cu succes cu o stație terestră

La aproximativ două ore și 40 de minute după lansare, satelitul a comunicat cu succes cu o stație terestră, a adăugat ministerul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lansările consecutive ale sateliților de recunoaștere vin pe fondul unei curse cu Coreea de Nord, în ceea ce privește capacitățile militare spațiale.

După ce două încercări anterioare s-au soldat cu prăbușirea rachetelor, Phenianul a declarat în noiembrie anul trecut că a folosit propriul vehicul de lansare Chollima-1 pentru a plasa satelitul de recunoaștere Malligyong-1 pe orbită.

Coreea de Nord a promis anterior că va lansa trei noi sateliți spion în 2024.

Coreea de Nord ar putea lansa un al doilea satelit spion

Ministrul sud-coreean al Apărării, Shin Won-sik, a declarat reporterilor că, încă de la mijlocul lunii aprilie, Coreea de Nord ar putea lansa un al doilea satelit spion, a informat agenția de știri Yonhap.

Comentariul lui Shin s-a bazat pe observarea de către armată a activităților conexe ale Coreei de Nord, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului sud-coreean al Apărării, Jeon Ha-gyu, într-o conferință de presă.

Al doilea satelit spion al Seulului este echipat cu un radar cu deschidere sintetică (SAR) capabil să producă imagini indiferent de condițiile meteorologice, datorită modului în care procesează datele.