Evenimentul Zilei > Actualitate > Soția lui Volodimir Zelenski i-a transmis un mesaj cu ocazia zilei de naștere. Liderul de la Kiev împlinește 45 de ani
Soția lui Volodimir Zelenski i-a transmis un mesaj cu ocazia zilei de naștere. Liderul de la Kiev împlinește 45 de ani

Soția lui Volodimir Zelenski i-a transmis un mesaj cu ocazia zilei de naștere. Liderul de la Kiev împlinește 45 de ani

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski împlinește astăzi, 25 ianuarie, vârsta de 45 de ani. Soția sa i-a transmis un mesaj cu ocazia acestei zilei. Liderul de la Kiev a primit cel mai frumos cadou din partea Germaniei.

Volodimir Zelenski a împlinit miercuri, 25 ianuarie, vâsta de 45 de ani. Liderul de la Kiev nu își va serba în mod obișnuit ziua de naștere din acest an din cauza războiului declanșat de Rusia în Ucraina, dar soția Olena Zelenska a ținut să îi transmită un mesaj. Prima doamnă a Ucrainei a postat pe rețelele de socializare o urare pentru soțul ei.

Olena Zelenska îi dorește președintelui ucrainean să aibă mai multe motive pentru care să zâmbească. Prima doamnă a continuat prin a spune că atât Zelenski, cât și întreaga lume știu de ce are nevoie președintele. „Ești suficient de încăpățânat, dar principalul lucru este să fii sănătos. Așa că, te rog, fii sănătos! Vreau să zâmbesc lângă tine pentru totdeauna. Dă-mi această ocazie!”, a scris soția liderului ucrainean pe Twitter.

Zelenska a mai adăugat că de foarte multe ori a fost întrebată dacă soțul ei s-a schimbat în ultimii ani de când deține cea mai importantă funcție din Ucraina. Femeia a mărturisit că Zelenski a rămas același, doar că a început să zâmbească mai puțin. „El este același. Același tip pe care l-am întâlnit când aveam șaptesprezece ani. Dar, de fapt, ceva s-a schimbat, acum zâmbești mult mai puțin”.

Volodimir Zelenski a primit cadoul mult așteptat din partea Germaniei

Liderul de la Kiev a primit unul dintre cele mai importante cadouri de ziua sa din partea Germaniei. Berlinul a decis că va trimite Ucrainei tancurile sale Leopard 2. Germania a avut mai multe reticențe privind furnizarea de armament greu Kievului. Autoritățile ucrainene au transmis în repetate rânduri că aceste arme reprezintă „o nevoie crucială”.

Timp de mai multe săptămâni au fost făcute presiuni asupra cancelarului german Olaf Scholz pentru a aproba trimiterea tancurilor în Ucraina. Tancurile Leopoard 2 sunt fabricate în Germania, iar celelalte state membre NATO care le dețin nu puteau să le trimită în țara invadată de Rusia fără să primească acordul cancelarului german.

„Această decizie urmează linia noastră binecunoscută de a sprijini Ucraina în cea mai bună măsură posibilă. Acționăm într-o manieră strâns coordonată la nivel internațional”, a declarat Scholz. Cancelarul german a continuat prin a spune că țara sa va trimite în prima etapă 14 tancuri Leopoard 2 din stocurile militare. Polonia, Spania, Norvegia Olanda și SUA sunt statele care mai dețin aceste tancuri și vor să ajute Ucraina, potrivit Reuters.