Evenimentul Zilei > Actualitate > „Cad capete” la Kiev. Zelenski face „curățenie” printre apropiați
„Cad capete” la Kiev. Zelenski face „curățenie” printre apropiați

„Cad capete” la Kiev. Zelenski face „curățenie” printre apropiați

Președintele Volodimir Zelenski a demis mai mulți politicieni în plin război. Alții au decis să își dea demisia fără prea multe explicații.

Procurorul general adjunct al Ucrainei, Oleksi Simonenko, a fost revocat marți din funcție, a anunțat Procuratura Generală. Mai multe autorități din Ucraina au renunțat la funcțiile lor în plin război. Și Volodimir Zelenski a demis o parte din politicieni.

Procurorul a declarat că și-a dat demisia „conform propriei dorințe”. Și șeful adjunct al Biroului Preşedintelui de la Kiev, Kirilo Timoşenko, a anunţat că demisionează din funcţie. Potrivit RBC, Timoşenko şi-a publicat scrisoarea de demisie pe contul său de Telegram, într-un mesaj în care mulţumeşte președintelui Volodimir Zelenski, ucrainenilor și Forțelor Armate ale Ucrainei pentru absolut tot.

„Mulțumesc președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru încredere și oportunitatea de a face fapte bune în fiecare zi și în fiecare minut… Am onoarea! Pe curând. Cu stimă, Kirilo Timoşenko” – a scris acesta în mesajul său de pe Telegram.

Kirilo Timoşenko și-a dat demisia în plin război

Kirilo Timoşenko a mulțumit și șefilor administrațiilor militare regionale. „Am reușit să construim cea mai puternică echipă din țară. Sunteți cu adevărat cool. Sunteți adevărați războinici ai luminii!”, a mai transmis el. El și-a exprimat recunoștința și față de primarii orașelor „pentru constructivitatea în dispute” și ucrainenilor.

Sursă telegram

„Mulțumim tuturor ucrainenilor pentru încrederea acordată cauzei noastre. Mulțumim Forțelor Armate ale Ucrainei pentru protejarea țării noastre. Mulțumiri soției și fiului meu, pentru înțelegere și sprijin”, a mai scris el pe Telegram.

Încă de la începutul săptămânii, președintele Volodimir Zelenski a anunțat că va face o serie de schimbări de personal în guvern, regiuni şi în cadrul forţelor de securitate după acuzaţii de corupţie. Timoşenko, în vârstă de 33 de ani, a fost adjunctul şefului biroului prezidenţial din 2019, dar și un apropiat al liderului Ucrainei.

Cu toate astea, el a fost acuzat de utilizarea de maşini scumpe în scop personal în plin război. Acesta ar fi mers cu o mașină pe care compania americană General Motors a donat-o Ucrainei pentru a salva civilii din țară.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: