Evenimentul Zilei > Social > Sorina Pintea, lovită de unde nu se aștepta. Ministrul Sănătății a luat-o în vizor, la ordinul lui Orban
Sorina Pintea, lovită de unde nu se aștepta. Ministrul Sănătății a luat-o în vizor, la ordinul lui Orban

Sorina Pintea, lovită de unde nu se aștepta. Ministrul Sănătății a luat-o în vizor, la ordinul lui Orban

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a anunțat că îi va cere ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să o suspende pe Sorina Pintea din funcția de manager al Spitalului Județean Maramureș.

Gabriel Zetea a declarat pentru EvZ că legea îi permite Sorinei Pintea, fost ministru al Sănătății, să revină asupra demisiei din funcția de manager de spital. ”Este o lege care le permite managerilor de spitale să revină asupra demisiilor depuse, într-o perioadă de 30 de zile. Doamna Pintea a revenit în această perioadă”, a spus Zetea.

Președintele CJ Maramureș a mai declarat că îi va cere ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să constate suspendarea mandatului de manager. ”Voi propune azi, oficial, ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să constate SUSPENDAREA contractului de management a ec. Sorina Pintea, din fruntea Spitalului Județean de Urgență, conf. Legii 95/2006, art. 183 alin.b., care prevede suspendarea contractului de management în caz de concediu pentru incapacitate temporară de muncă pentru o perioadă mai mare de o lună”, a mai susținut Zetea.

De la arestarea Sorinei Pintea, la propunerea DNA, spitalul a fost condus de managerul interimar Ioan Vasile Pop, despre care Zetea spune că este un om competent, care a demonstrat în această perioadă de criză cum se conduce un spital. ”Îi voi recomanda ministrului numirea unui manager-interimar, în persoana dr. Ioan-Vasile Pop, care a demonstrat cu prisosință că, în actuala criză, poate să gestioneze destinele Spitalului Județean ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare”.

Despre Sorina Pintea, Zetea crede că are nevoie de o perioadă de pauză, în care să se gândească la problemele ei. ”Sorina Pintea are nevoie de răgazul necesar pentru a-și clarifica problemele de natură judiciară si pentru a depăși situația medicală delicată în care se află”.

În ședința de Guvern de astăzi, și Orban i-a cerut lui Tătaru să o demită pe Pintea.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News