Sorina Pintea: "Absolut fiecare serviciu medical din România trebuie evaluat şi acreditat"
Editura Evenimentul si Capital

Sorina Pintea: "Absolut fiecare serviciu medical din România trebuie evaluat şi acreditat"

Autor: | | 0 Comentarii | 1969 Vizualizari

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, este de părere că fiecare serviciu medical din România trebuie evaluat şi acreditat pentru cresterea calității actului medical. Ministrul a participat, la Neptun, la a doua ediție a Congresului internațional al evaluatorilor de servicii medicale în prezența a 120 de specialişti din Sănătate.

In opinia ministrului Sănătății, Sorina Pintea, evaluatorii de servicii medicale sunt oamenii care țin sus standardele de calitate ale unui spital. Întrebată cât de importantă este activitatea unui evaluator, Sorina Pintea a explicat: "Am fost manager de spital şi cred că multora nu o să le placă răspunsul meu. Eu am luat foarte în serios procesul de acreditare şi asta se vede și acum. Sunt fan calitate. De aia mă și aflu aici. Sun fan calitate si continuitate indicatori Cred că managerii de calitate în spitale nu sunt suficient valorizați".

Participanții la congresul de la Neptun i-au explicat Sorinei Pintea că există nemulțumiri în sistem privind posibila evaluare a serviciilor medicale din policlinici din ambulatoriu. "Eu cred ca absolut fiecare serviciu medical trebuie acreditat. Pentru că nu putem avea o evaluare clară dacă evaluăm pe rând sau evaluăm selectiv. Activitatea medicală şi fiecare serviciu medical trebuie acreditate. Trebuie evaluate, în primul rând. Fiecare serviciu medical trebuie să se supună unor standarde foarte clare. Ca să avem termen de comparație, să știm ce merge și ce nu merge. La ce ne raportăm sau la ce nu ne raportăm. Și, sincer, nu înțeleg polemica pe această temă. Dar acești indicatori și aceste evaluări trebuie făcute pe înțelesul tuturor", a declarat ministrul Sorina Pintea.

In altă ordine de idei, Sorina Pintea, fiind pe litoral, a fost întrebată de jurnalişti despre dezvoltarea turismului medical in România, ministrul având un răspuns tranșant: "În primul rând trebuie să ne prezentăm cu o infrastructură corespunzătoare şi apoi să facem turism medical. Noi avem specialişti foarte buni. Dacă ne dotăm şi cu aparatură bună, am putea avea pacienți din Serbia, Bulgaria, Cipru. Sunt de acord dar, mai întâi, trebuie să ne pregătim foarte bine pentru asta". Sorina Pintea a spus ca in data de 8 iunie va veni la Constanța unde va prezenta noutăți despre modernizarea spitalului din Tulcea si un "eveniment" care va fi adus la cunoştința locuitorilor Dobrogei, fiind vorba, cel mai probabil, şi despre Spitalul regional.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Sănătate

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate