Sorin Cârţu: "Mi-am pus şi costum, dar tot am pierdut"

Sorin Cârţu: "Mi-am pus şi costum, dar tot am pierdut"

La Roma, Sorin Cârţu, antrenorul echipei CFR Cluj, a renunţat la celebrul său trening, iar marţi a stat pe banca tehnică îmbrăcat "la patru ace".

Deşi a jucat curajos, CFR Cluj a ieşit învinsă de pe stadionul "Olimpico". Campioana României a pierdut cu scorul de 1-2 partida cu AS Roma, disputată marţi seară, în etapa a doua din Grupa E a Ligii Campionilor.

La 0-0, însă, Lacina Traore, atacantul echipei ardelene, a irosit două ocazii uriaşe. Prima dată, ivorianul s-a dovedit egoist şi, în loc să-i paseze lui Culio (care se afla singur-singurel în careu), a preferat să tragă tare la poartă, numai că mingea a izbit transversala.

Apoi, în startul reprizei a doua, acelaşi Traore a prins un voleu extraordinar, dar Lobonţ a fost salvat şi de această dată de bară.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sorin Cârţu, antrenorul echipei CFR Cluj, a surprins pe toată lumea, apărând pe "Olimpico" îmbrăcat la "patru ace". Într-un interviu acordat ieri, pentru EVZ, "Sorinaccio" a povestit de ce n-a purtat costum şi la precedentul meci din Ligă, cu FC Basel.

"La meciul cu Basel am uitat pantofii acasă"

EVZ: Felicitări pentru jocul de la Roma, domnule Cârţu... Sorin Cârţu: Mulţumesc, dar ele nu mă încălzesc cu nimic. Sunt amărât, pentru că ne întoarcem cu mâna goală. Preferam să fiu criticat că am băgat autobaza în poartă, dar să fi scos un rezultat bun!

Putea CFR să repete isprava din urmă cu doi ani, când a învins pe "Olimpico"? Cred că da, dacă n-am fi ratat aşa de mult. Când joci cu o echipă precum AS Roma, încă şi pe terenul ei, trebuie să fructifici şi o jumătate de ocazie, dacă vrei să obţii ceva.

Cum se face că la acest meci aţi purtat costum? V-au cerut asta şefii clubului? Nu, pur şi simplu a fost decizia mea. Am vrut să nu mai spuneţi toţi că sunt singurul antrenor din Liga Campionilor care stă pe bancă în trening. Să ştiţi că am vrut să mă îmbrac la fel şi la meciul cu FC Basel, dar atunci am uitat să-mi iau pantofii deacasă (n.r. - râde)! De data asta, am avut grijă să-i pun în bagaj. Din păcate, mi-am pus şi costum, dar tot am pierdut.

  • Sorin Cârţu: "Noi cu barele, ei cu golurile"

SUSŢINERE

"Nu sunt supărat pe Lacina Traore"

Lacina Traore, atacantul ivorian al echipei CFR Cluj, a fost criticat de mai mulţi oameni de fotbal pentru lipsa de altruism de care a dat dovadă la faza când a refuzat să-i paseze colegului său Culio. Sorin Cârţu, antrenorul echipei ardelene, ne-a mărturisit însă că nu este supărat pe jucătorul său.

Tehnicianul susţine că, în ansamblu, evoluţia lui Lacina Traore a fost una bună şi doar ghinionul a făcut ca atacantul să nu marcheze în poarta apărată de Lobonţ.

"E mai rău dacă un atacant nu-şi creează ocazii"

I-aţi reproşat lui Lacina Traore ocaziile de gol pe care le-a ratat cu seninătate? Nici eu şi nici jucătorii nu i-am făcut absolut niciun reproş lui Lacina. Nu aveam de ce, pentru că ratările fac parte din fotbal. Asta e, a avut ghinion. Chiar sunt mulţumit de faptul că a fost prezent în joc. E mai rău dacă un atacant nu-şi creează ocazii de gol.

Totuşi, dacă i-ar fi pasat lui Culio, CFR ar fi deschis scorul... CFR ar fi deschis scorul şi dacă şutul lui s-ar fi dus o palmă mai jos. Am mai spus, a avut ghinion. Nu sunt supărat pe Lacina Traore şi nici nu am de gând să iau vreo măsură împotriva lui, aşa cum am auzit că spun unii că ar trebui să fac. Nu consider că a dat dovadă de lipsă de altruism, pur şi simplu aşa a gândit el faza în acel moment.

  • Trică: "Traore nu mai pupa echipa dacă l-ar fi avut antrenor pe Piţurcă"
  • Culio: "M-am supărat pe Traore"

"Nu consider că Lacina Traore a dat dovadă de lipsă de altruism, pur şi sim plu aşa a gândit el faza în acel moment." SORIN CÂRŢU, antrenorul echipei CFR Cluj LIGA CAMPIONILOR

AS ROMA - CFR CLUJ 2 - 1 Marcator(i): Mexes (69), Borriello (71)/ Rada (78)

AS ROMA: Lobonţ 5, Cicinho 5 (64, Cassetti 6), Mexes 7, Burdisso 4, Castellini 5, Menez 5 (46, Adriano 5), Pizzaro 6, De Rossi 7, Perrotta 6, Totti 7, Vucinici 6 (64, Borriello 7). Antrenor: Claudio Ranieri

CFR CLUJ: N. Claro 8, Panin 5, Cadu 5, Alcantara 5, Rada 7, Culio 7, Kivuvu 5, E. Dică 6, Edimar 5 (68, E. Kone 5), Hora 6 (76, De Zerbi), L. Traore 7 (82, Bjelanovici). Antrenor: Sorin Cârţu Antrenor: Claudio Ranieri

Arbitri: J. Erisksson 6 - F. Nilsson 7, M. Klasensius 7 (toţi din Suedia) Stadion: "Olimpico" - Roma; Spectatori: 30.000 GRUPA E

Rezultatele de aseară:

AS Roma - CFR Cluj 2-1 Mexes (69), Borriello (71) / Rada (78)

FC Basel - Bayern 1-2 Frei (18) / Schweinsteiger (56 - penalty şi 89)

Clasament:

Echipa

M

V

E

Î

GM

-

GP

Pct

1.

Bayern Munchen

2

2

0

0

4

-

1

6

2.

CFR Cluj

2

1

0

1

3

-

3

3

3.

AS Roma

2

1

0

1

2

-

3

3

4.

FC Basel

2

0

0

2

2

-

4

0

Etapa viitoare (marţi, 19 octombrie):

  • Bayern München - CFR Cluj
  • AS Roma - FC Basel