Tribunalul Prahova a prelungit marţi seara arestul preventiv pentru fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, cu încă 30 de zile, conform MEDIAFAX.

Magistraţii au judecat prelungirea arestului preventiv în cazul lui Sorin Blejnar, acuzat că alături de alte persoane ar fi primit peste 13 milioane de lei pentru exercitarea influenţei asupra unor subalterni.

“S-a dispus prelungirea arestării preventive de la data de 8.12.2016 până la data de 06.01.2017, inclusiv”, au transmis reprezentanţii Tribunalului Prahova, a căror decizie nu este definitivă.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Blejnar că în 2011 a acceptat din partea unui afacerist promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul ANAF.

"În aceste circumstanţe, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin şi ceilalţi funcţionari implicaţi în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de aceştia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive", arăta Direcţia Naţională Anticorupţie într-un comunicat de presă.