Evenimentul Zilei > Social > Soprană de Operă, sechestrată de paznicii unui supermarket. „M-au umilit, apoi mi-au dat mită ca să-mi închidă gura!”
Soprană de Operă, sechestrată de paznicii unui supermarket. „M-au umilit, apoi mi-au dat mită ca să-mi închidă gura!”

Soprană de Operă, sechestrată de paznicii unui supermarket. „M-au umilit, apoi mi-au dat mită ca să-mi închidă gura!”

Decenţa nu face casă bună cu angajaţii fi rmei de pază de la Carrefour. A simţit-o pe pielea ei Mariana Donose, o soprană de Operă care a avut ghinionul să meargă la cumpărături la unul dintre marketurile cu pricina.

La 51 de ani, Mariana Donose încearcă să-şi facă dreptate într-o problemă absurdă. „Sunt în corul Operei, lucrez la Operă de când era Tutankamon băiat, am 51 de ani. Am fost la Rapsodia Română înainte”, începe ea. Pe scurt, Mariana Donose a fost batjocorită în ultimul hal de angajaţii firmei de pază de la Carrefour Park Lake. De ce? „Pentru propria lor distracţie”, ne spune ea.

„Am trecut de casă, am plătit şi m-au încercuit trei bărbaţi, care mi-au spus că am fost văzută pe camere că am furat”, îşi spune Mariana povestea. Femeia a încercat să-i convingă că se înşală, dar degeaba. A fost dusă întro cameră specială pentru percheziţie. „M-am dus şi m-au căutat peste tot. Au refuzat să se legitimeze. În tot acest timp, se făceau că sună la poliţie, ca să mă sperie”.

Între timp, îşi face apariţia o doamnă, care nu se prezintă nici ea şi care verifică etichete, fără a găsi ceva anormal. „Am rugat-o să rămână acolo, mi-era frică de cei trei. Mi-a întors spatele şi a plecat. Am intrat în panică. Am cerut să vină directorul de magazin, dar unul dintre cei trei, la mişto, mi-a zis că el este. Vorbeau între ei şi spuneau ostentativ: «Trebuie să găsim ceva, că asta-i hoaţă». Când am auzit asta, l-am împins pe unul dintre ei şi am fugit strigând după ajutor. Toţi cei de la casele de marcat au început să râdă de mine”.

Umilinţa Marianei Donose nu se opreşte aici. „Am vrut să depun o plângere la serviciul clienţi, dar au refuzat să îmi dea condica. Toţi, absolut toţi angajaţii râdeau în jurul meu. În sfârşit, a venit un manager care a început să-i scuze pe cei trei, că sunt şi ei oameni, că muncesc de dimineaţa până seara şi sunt trataţi ca sclavii de conducere… Am plecat, după vreo trei ore, răvăşită, umilită…”.

 

Mita din plicuri

Surpriză! A doua zi, Mariana este chemată de cei de la Carrefour care îi oferă o… mită de 1.000 de lei! „Mi-au dat 10 vouchere Carrefour în valoare de 100 de lei fiecare. Adică 1.000 de lei! Le am acasă, sigilate, ca probă în proces. Practic, şi-au recunoscut vina! Mi-au zis că le pare rău, că o să facă cercetări, dar că cei trei nu pot fi daţi afară pentru că sunt apăraţi de Codul Muncii”. În răspunsul lor, cei de la Carrefour au spus că “dacă o persoană desprinde etichete de pe marfă, devine automat suspectă”. Mariana se inflamează iar: „Dar eu nu am desprins nicio etichetă! Pentru declaraţia asta, le cer 100.000 de euro daune! Dacă nu arată public, cu probe…. Şi m-au şi mituit, ca să-mi închidă gura. A fost golăneală, nişte derbedei care au vrut să-şi bată joc de o femeie singură”.