Sony Ericsson Vivaz Pro - plusuri şi minusuri

Sony Ericsson Vivaz Pro - plusuri şi minusuri

Zilele acestea ne-a picat pe mână unul din telefoanele celor de la Sony Ericsson, mai precis Vivaz Pro. Smartphone-ul vine pe piaţă cu un mic handicap, prin faptul că trebuia să repare greşelile predecesorului său, şi nu prea a reuşit acest lucru.

La capitolul design, versiunea pe care am primit-o noi spre testare era neagră, fiind un fan al culorilor închise pot spune că acest lucru este un plus. Varianta albă parcă ar tinde mai mult către segmentul feminin de cumpărători.

Forma este iarăşi un plus şi faptul că este destul de uşor. Dar cu acest avantaj vine şi un dezavantaj, din punctul meu de vedere, este făcut din plastic, ceea ce-i dă o tentă de ieftin, fapt constrazis de preţ.

Pentru a nu părea prea rigid, cei de la Sonny Ericsson i-au creat spatele un pic arcuit. Faptul că are o grosime de doar 15 mm, îl face unul dintre cele mai subţiri telefoane slide. Intrarea pentru căşti este în partea superioară pe lateral ceea ce nu este prea avantajos.

Tastatură old-fashion Un factor pozitiv a fost reprezentat de tastatura fizică tip qwerty, şi una chiar avantajoasă pentru că spre deosebire de alte tastaturi de acest gen între taste chiar există un spaţiu care face scrisul ceva mai eficient. Datorită acestui feature mesajele sau chiar mail-urile se pot scrie ceva mai repede faţă de smartphone-urile care au tastatură touch. Mulţi mă vor critica pentru faptul că apreciez tastatura fizică, dar consider că un telefon touch screen ar trebui să aibă şi un stilus, iar multe din telefoanele de acest tip nu prea îl mai conţin.

Dacă ar fi să-l apreciem doar pentru funcţia sa primară, comunicaţiile audio, telefonul face o impresie destul de bună. Cu toate acestea, în cazul unui smartphone - această funcţie trece pe ultimele locuri.

Autonomia bateriei vă poate duce până la câteva zile, dacă nu-l utilizaţi prea mult pentru filmări.

Se deblochează destul de greu

Un alt inconvenient al telefonului este butonul de blocare/declocare a meniului. Acesta este aşezat în spatele telefonului undeva deasupra camerei foto/video. Pe lateral acesta are butoane dedicate pentru reglarea sunetului şi pornirea sau oprirea aparatului foto. Pe faţă, în partea de jos nu veţi găsi decât trei butoane.

Ecranul este unul destul de mare, de 3.2 inchi, dintr-un material destul de rezistent. În schimb, modul de filmare HD a fost mai mult decât ok. Pot spune că ăsta este de fapt unul din marile avantaje ale telefonului. Camera este una de 5.1 megapixeli faţă de 8.1 cât avea modelul precedent, dar mari diferenţe nu prea se văd.

Ca mai toate aparatele din categoria sa, nu are decât un zoom digital de 4x. Memoria internă nu este prea mare, are doar 76 de MB, dar compensează prin faptul că în pachetul de livrare Vivaz Pro vine cu un card microSD de 8 GB.

Interfaţa nu este una strălucitoare, mai ales că sistemul de operare folosit este Symbian. Pe segmentul conectivitate aparatul are şi 3G şi Wi-Fi. În România, un astfel de telefon se vinde la preţuri cuprinse între 1.350 şi 1.700 lei.

Citiţi şi:

  • HTC Desire şi Sony Ericsson X8, telefoanele generaţiei internauţilor
  • Ce-i mai bun: tastatură sau touchscreen?
  • Cu cât vinde Orange iPhone 4 în România
  • iPhone 4 - telefonul devine mai deştept decât posesorul
  • Clonele i-au luat faţa lui iPhone 4
  • Telefoane care te avertizează în trafic de radare şi accidente
  • Nexus One, clonat în timp-record de chinezi

Ne puteți urmări și pe Google News